• 瀏覽: 24,389
  • 回覆: 161
  • 追帖: 2
+5
在美國德州小學發生校園大屠殺後,重新燃起國內對槍械管制的辯論。但美國前總統特朗普出席全國步槍協會(NRA)年會時,表態反對管制槍械,...

特朗普人頭豬腦, 若唔識開槍例如小童如何避槍擊?個人認為應該全民禁槍, 為了配合需要增加巡警、便衣、持槍保安的密度, 加強cctv和公共緊急通訊, 嚴密監視可疑持槍人物, 作出有效預防, 若走漏眼仍可於最短時間趕到現場阻止槍擊發生。

新聞來源連結:

https://hd.stheadline.com/news/r ... 斥推動槍管荒謬-挺守法公民擁槍抗-邪惡

生意人即係生意人,發生咁大慘劇都仲乘機想賣多啲槍!!

美國攪唔到槍械管理

呢d事情只會不停發生

引用:
原帖由 keigohgoh 於 2022-5-28 13:33 發表
無錯, 特狗真係無人性, 佢嘅意思是要市民買槍自衛, 槍商就發達, 政府就慳警察錢。

引用:
原帖由 單嫖獨賭kaka 於 2022-5-28 13:36 發表
美國攪唔到槍械管理

呢d事情只會不停發生
這就要看國會議員的動議和投票了。

個人認為人口密集的區域或洲分要禁槍, 人口稀疏的郊區警力較弱的居民才可買槍。

引用:
原帖由 NIK9527 於 2022-5-28 13:25 發表
在美國德州小學發生校園大屠殺後,重新燃起國內對槍械管制的辯論。但美國前總統特朗普出席全國步槍協會(NRA)年會時,表態反對管制槍械,...

...
支持特朗普👍👍👍
手足都話要防止這事再發生。
應該裝備老師,及每位學生都要帶支槍👍

附件

641 (2).jpeg(44.37 KB)

641 (2).jpeg

想得理想,現實太殘酷

美國人鍾意以暴逆暴 😓

引用:
原帖由 單嫖獨賭kaka 於 2022-5-28 13:36 發表
美國攪唔到槍械管理

呢d事情只會不停發生
搞得好就少咗一筆重要收入

同是歐美人,點解美國人持槍咁普及?又唔見英國澳洲有呢回事?

人人都知美國政府同政客係由軍工複合體控制, 唔聽佢話根本唔洗選

只怪軍火商係美國政壇太大影響力。

平民可擁炸彈,核武。一於打到邪惡。😂😂😂

引用:
原帖由 keigohgoh 於 2022-5-28 13:33 發表
你不明白美國這地方...........!!

槍對美國人來說是生命的保障......!!
為什麼一直不能禁槍成功.........因為美國人的生活需要槍來保護自己.....!!
假如槍不能輕易買回來.......美國家居保安很難辦...........因為美國的警察數量不足....!!
美國一個農村.........警察數量不超過10個......也許更少.....!!
沒有槍.....依賴什麼保障自己......!!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]