• 瀏覽: 71,803
  • 回覆: 299
+4
旺角發生謀殺案,現場在砵蘭街299號2樓一釣魚機賭檔。據了解,今日(27日)凌晨零時許,一對情侶往上址向一名女子追討10

為咗10皮嘢,出動6,7個刀手斬死人,唔係呀嘩?

刀手做嘢都好似有市價,出手起碼收一兩萬,如果係教訓下對方兇下對方嘅,咁呢鑊真係要着草,因為肯定係謀殺,個女話事人如果唔走嘅一定衰緊,策劃謀殺,終身監禁,刀手如果捉到,罪名一樣,下世先返出嚟啦!

10皮嘢就殺人,真係痴線!

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 0527_00822_001.html

好狼 

引用:
原帖由 至愛老輝2 於 2022-5-27 03:15 發表
旺角發生謀殺案,現場在砵蘭街299號2樓一釣魚機賭檔。據了解,今日(27日)凌晨零時許,一對情侶往上址向一名女子追討10

為咗10皮嘢,出動6,7個刀手斬死 ...
其實有冇咁簡單呀如果純粹十皮嘢點會出動到六七個人呀會不會有一些事情女事主冇講出嚟🥺

賭檔應該有幫會背景, 2丁友上門追債即是送羊入虎口

引用:
原帖由 chungalex78 於 2022-5-27 03:37 發表

其實有冇咁簡單呀如果純粹十皮嘢點會出動到六七個人呀會不會有一些事情女事主冇講出嚟🥺
兩邊都唔方好人啦 敢兩個人去人地地頭追人數
你方佢地又好客氣咩 互相問候少不免...
有時衝動起上黎 人地又人多
做你咪做你囉 走唔走佬就事後啦

依對男女都有D料到..

引用:
原帖由 至愛老輝2 於 2022-5-27 03:15 發表

呢D賭檔, 客人只可以輸不能贏的 贏太多就係咁既下場

你咁多如果嘅,你估果幾個真係職員刀手咩,佢哋好明顯就係個非法賭檔嘅睇場啦

所以話賭錢,
不如叫G。
大佬同細佬都得益!

引用:
原帖由 至愛老輝2 於 27-5-2022 03:15 發表

呢個檔口舊年尾先裝修,開左檔唔夠半年,就俾佢地搞到黃左,旺角街坊又冇左一個娛樂休憩地方

引用:
原帖由 chungalex78 於 27-5-2022 03:37 發表

釣魚機賭檔通常兼營毒品生意

引用:
原帖由 被打壓的小網民 於 2022-5-27 03:57 發表
你咁多如果嘅,你估果幾個真係職員刀手咩,佢哋好明顯就係個非法賭檔嘅睇場啦
係多如果㗎,不過已經做咗,無得如果,只有結果。

引用:
原帖由 cwbguy 於 2022-5-27 04:16 發表

呢個檔口舊年尾先裝修,開左檔唔夠半年,就俾佢地搞到黃左,旺角街坊又冇左一個娛樂休憩地方
咦,乃架步喎師兄,有幫襯過?

當年石峽尾報紙檔案件
主謀刀手齊齊終生監禁

好明顯係釣魚機輸咗唔比錢, 以為揾人出嚟嚇吓D細路就就得.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]