• 瀏覽: 50,115
  • 回覆: 315
  • 追帖: 1
+7
歐盟尚未就應對俄羅斯的聲明達成共識,相比波羅的海國家、波蘭的強硬態度,意大利、匈牙利及塞浦路斯支持應把促成俄烏和談作為首要目標。歐盟將在5

原來真係想反攻莫斯科

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/774546/烏克蘭-擊敗俄羅斯還是停戰和談-歐盟成員國內現分歧

引用:
原帖由 paoon 於 2022-5-26 14:18 發表
歐盟尚未就應對俄羅斯的聲明達成共識,相比波羅的海國家、波蘭的強硬態度,意大利、匈牙利及塞浦路斯支持應把促成俄烏和談作為首要目標。歐盟將在5

老實講,越拖得耐歐洲就越煩
就算俄軍有日退兵
烏克蘭加入歐盟,但重建既費用係好大條數,保守估計都要1萬億歐元,每個歐盟國家平均要負擔60至80億歐元

引用:
原帖由 paoon 於 2022-5-26 14:18 發表

歐盟都未知死,歐洲國家現在係乜嘢景況呀,仲大言不慚咁話要打嬴俄羅斯?
戰事拖得越耐,相信歐洲呢啲發達國家就越快衰落,政客們只係顧住自己嘅聲望,根本就唔會理歐洲國家嗰啲人民嘅死活。
一班虛偽嘅歐洲人,沒落都係應該啦,成日都幫美國呢個邪惡國家去搶略全球資源,協助美國霸凌全世界。
我就希望今次俄羅斯同歐美班偽君子真小人打耐啲,搞到歐美沒落,佢地自己國家動亂,唔好再殘害其他國家嘅人民。

擊敗俄羅斯還是停戰和談?梗係擊敗俄羅斯啦. 等你個傻西司機活捉北極熊喎. 真係唔好再TAKE咁野啦, 上哂腦. 

到冬天D平民凍9死哂

美國就梗係想你地繼續打啦
坐收漁人之利

除咗波動可以把握這次機會擴充領土到利沃夫
其它歐洲國家只能從俄羅斯的解體分到好處
但俄是核大國,就算同你玉石俱焚都唔會低頭
遲吓糧食危機,年底燃氣危機,加上難民問題,都唔知西歐國家點處理

有乜好傾,烏克蘭就快攻入莫斯科(西媒吹)😪

引用:

點打敗?!靠畀啲所謂刺針飛彈,咩防空炮就打得贏俄羅斯?!

我怕未打敗,班歐洲佬過唔到冬。

肉參烏雞湯就來煲好啦

烏合之眾就想擊敗俄羅斯,別發夢啦

一定要擊敗俄羅斯,才會和談。 

引用:

我只係知.北約攻俄羅斯 中國好大機會 抗北援俄 啫...

引用:
原帖由 denniscwip 於 2022-5-26 14:55 發表

點打敗?!靠畀啲所謂刺針飛彈,咩防空炮就打得贏俄羅斯?!

我怕未打敗,班歐洲佬過唔到冬。
你比俄羅斯知道國內邊度受導彈攻搫, 由邊度發射的出黎. 佢核彈係即刻射返去果度囉...

遲d拖到冬天,睇歐豬點算

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]