• 瀏覽: 23,469
  • 回覆: 111
+16
因管理不善而在全球最佳航空公司排名跌出三甲的國泰航空,在疫情期間大幅裁員以節省開支,近日卻向現職及被裁員工發出電郵,指政...

光頭水做咩呀做唔做賊啦

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 0526_00822_001.html

要人由低做起,即係工作一樣,人工就大減。

兩邊都唔係好野

引用:
原帖由 幪面超人 於 2022-5-26 13:18 發表
索性用新人好過喇!

唔鍾意可以唔做。

你哋成日話要攬炒 公司咪先下手為強 炒你先 反正又冇生意 

而家請反你應該感恩先係 coffee or tea, chicken or beef 呢啲經驗唔值錢 「由低做起」廢事到時你班友又要佔領機場攬炒 炒你蝕大本

東謊角太員工,
只想加多人工。

引用:
原帖由 幪面超人 於 2022-5-26 13:18 發表
醫生就話做得耐經驗值錢啫, 派吓餐算係乜野經驗 派咗一年餐經驗 同派咗十年餐經驗有乜分別 真係以為自己係飛機司經驗值計時數 經驗值清零都合理

唔返去做就得啦!

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2022-5-26 13:31 發表
你哋成日話要攬炒 公司咪先下手為強 炒你先 反正又冇生意 

而家請反你應該感恩先係 coffee or tea, chicken or beef 呢啲經驗唔值錢 「由低做起」廢事到時你班友又要佔領機場攬炒 炒你蝕大本
習慣咗sir:tea or me

引用:
原帖由 williamsze31 於 2022-5-26 13:30 發表

索性用新人好過喇!
國泰識計,請佢就係廉價帶新人工具

引用:
原帖由 百川歸海 於 2022-5-26 13:26 發表
兩邊都唔係好野
對, 都不是好人

點解好似講到俾人逼開工咁嘅,乜唔喺自己選擇做同唔做咩

引用:
原帖由 The_Big_O 於 2022-5-26 13:15 發表
因管理不善而在全球最佳航空公司排名跌出三甲的國泰航空,在疫情期間大幅裁員以節省開支,近日卻向現職及被裁員工發出電郵,指政...

光頭水做咩呀做唔做賊啦 ...
佢哋好多人都收了肥牛餐。仲想點?其實也沒有逼佢地做。

咁咪唔好做囉。

主題標籤 #國泰
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]