• 瀏覽: 13,084
  • 回覆: 32
唔好意思,班飛G仲係度人生精彩緊,返唔到工。

國泰航空近日向已離職但選擇繼續聯絡的前機艙服務員發電郵,邀請他們重新加入國泰,並指目前正是合適時機重建團隊。

國泰於電郵中表示,政府近期調整旅行限制和檢疫要求,支持逐步恢復往返香港的航班,相關變化對業務朝著正確方向邁出重要一步,期待未來數月可以讓更多乘客往返更多目的地,目前正是合適時機重建團隊,因此決定向已離職的機艙服務員發信,並在電郵中附上申請鏈結。

國泰表示,過去2年充滿挑戰,尤其是2020年10月與眾多員工分道揚鑣,有關做法並非輕易決定,集團感謝已離職的機艙服務員願意與公司繼續聯繫。

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2340485/即時-港聞-國泰邀已離職空中服務員回巢-稱是合適時機重建團隊

新合同...............!!

呢招高, 合約工資從新開始過.

引用:
原帖由 banjo. 於 2022-5-26 12:45 發表
呢招高, 合約工資從新開始過.
重點是熟手員工.......新合同...........!!

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2022-5-26 12:41 發表
唔好意思,班飛G仲係度人生精彩緊,返唔到工。

...
走地雞又變返飛雞. 價錢差好遠.

飛雞俾班黃屍曱甴害死啦,唔返去做又冇飯開,死未  😀

引用:
原帖由 清風水靜 於 2022-5-26 12:43 發表
新合同...............!!
國泰版安心出行

引用:
原帖由 andysan4 於 2022-5-26 12:56 發表

國泰版安心出行
雖然說好馬不吃回頭草............但是總比餓死強............!!

佢地無選擇,回硬巢。

以前條靚做咗佢阿頭,死未 😀

請D新面孔,新人事,新作風好過喇!

新手價錢請熟手員工,正

是否國泰收到風,有可能通関?

翻倒呔!

引用:
原帖由 清風水靜 於 2022-5-26 12:52 發表

重點是熟手員工.......新合同...........!!
呢樣真, 新返工9up兩句, 即刻可以埋位, 慳返好多口水.

主題標籤 #國泰
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]