• 瀏覽: 8,422
  • 回覆: 14

乘風破浪3|趙櫻子合照「3行為」被斥綠茶婊 鍾欣潼胡杏兒成受害者內地綜藝節目《乘風破浪3》(前稱《乘風破浪的姐姐》) 日前(20日)播出首集,30位參賽姐姐不乏胡杏兒、薛凱琪、蔡卓妍(阿Sa)、鍾欣潼(阿嬌)、鄭秀妍、郭采潔及吳謹言等多位一線藝人,姐姐們嘅表演亦相繼成熱話,例如王心凌《愛你》甜美表現更令人翻出其出道嘅影片。不過,其中一名姐姐趙櫻子分享與女星們合照,就被網民質疑係「綠茶婊」,更因而登上微博熱搜。

阿嬌多年前發生的事,香港人現在還記憶猶新。
但大陸社會卻對女藝人相當寬容。
相反, 如果男藝人做出一些那怕只是違反道德的事,大陸社會已經要對男人喊打喊殺。
大家看清看楚啦! 這就是中國大陸!!

https://hk.news.yahoo.com/乘風破浪-3-|趙櫻子合照被斥「綠茶婊」-鍾欣潼胡杏兒成受害者-034047697.html

阿嬌衰乜, 天真?

引用:
原帖由 chilawytk 於 2022-5-26 12:28 發表
...
估唔到王心凌會輾壓左TWINS ...

引用:
原帖由 SOMA1963 於 2022-5-27 04:39 發表
阿嬌衰乜, 天真?
阿嬌,張柏芝,中國大陸都可以收納。
男人? Sorry! No way!

引用:
原帖由 chilawytk 於 2022-5-27 09:06 發表

阿嬌,張柏芝,中國大陸都可以收納。
男人? Sorry! No way!
你都講唔出人地有乜問題.

引用:
原帖由 SOMA1963 於 2022-5-27 09:14 發表

你都講唔出人地有乜問題.
Google。

引用:
原帖由 chilawytk 於 2022-5-27 10:28 發表

Google。
size gaz

好心你喇!樓主!
要搞到人地乞食先心息?
人地邊度得罪你?
做得男人就要大方啲!

引用:
原帖由 良心打白條 於 2022-5-27 11:36 發表
好心你喇!樓主!
要搞到人地乞食先心息?
人地邊度得罪你?
做得男人就要大方啲!
維護社會公正,是每一個人的應有義務!
現在的中國大陸社會,極度不公平,不但不公平,還厚顏無恥地說自己是一個人人平等的社會。
大家看清楚啦! 這就是中國大陸啦!

引用:
原帖由 chilawytk 於 2022-5-27 16:42 發表

維護社會公正,是每一個人的應有義務!
現在的中國大陸社會,極度不公平,不但不公平,還厚顏無恥地說自己是一個人人平等的社會。
大家看清楚啦! 這就是中國大陸啦!
人地做錯咩事,會令社會不能接受?某程度上,佢都係受害者。
廿年來成龍在大陸風生水起,閣下何時有高舉道德棒子?

記憶猶新?樓主吾係向佢傷口灑鹽,相同除事主全外,無咩人會記得。

引用:
原帖由 良心打白條 於 2022-5-27 11:36 發表
好心你喇!樓主!
要搞到人地乞食先心息?
人地邊度得罪你?
做得男人就要大方啲!
其實樓主都係借題發揮啫

問題係陳冠希係大陸都無事喎

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2022-5-27 19:10 發表
問題係陳冠希係大陸都無事喎
其實陳冠希與阿嬌
都是案件受害人

引用:
好心你喇!樓主!
要搞到人地乞食先心息?
人地邊度得罪你?
做得男人就要大方啲!
因愛成恨?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]