• 瀏覽: 69,306
  • 回覆: 487
  • 追帖: 2
+6
牛頭角發生懷疑非禮案。25日晚上9時許,當時一名15歲女童,在彩霞道懷疑被一名男子非禮。女童的父親發現後,立即上前保護女兒,並與涉嫌非禮的疑犯

牛頭角發生懷疑非禮案。25日晚上9時許,當時一名15歲女童,在彩霞道懷疑被一名男子非禮。女童的父親發現後,立即上前保護女兒,並與涉嫌非禮的疑犯大打出手。警方到場調查,以涉嫌「非禮」及「在公眾地方打架」,拘捕一名55歲姓朱男子;而由於女童的父親曾與疑犯打架,警方亦以涉嫌「在公眾地方打架」罪名,拘捕女童的54歲父親。

保護自己個女都要惹官非? 唔通要任個色狼非禮自己個女?
邊撚個落案架? 邊間差館!? 強哥同超哥睇下d細點做嘢啦!
根本唔需要拘捕個爸爸只需要協助調查! 呢d友真係點做嘢? 影響警察形象!

"個老豆係眼部受傷疑犯係頸同手腳受傷"
可以睇得出個老豆係想捉住疑犯而疑犯就係想逃走襲擊老豆嘅頭部
如果個老豆係想報復就一樣會打疑犯頭部

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/突發/774410/牛頭角15歲女童疑遭非禮-父護女與疑犯大打出手同惹官非

呢舖禾撐父親👏👏👏

老豆打色狼都有錯?畀著我閹咗隻色狼都有份。

其實呢條廢例應該取消,乜嘢打交,自己受到攻擊或家人朋友受到傷害,難道企係到不還手,都戇居,白痴條例,抑或眼白白睇住犯人逃走。

我諗個非禮疑犯都莫名其妙連個受害者老豆都會被人拉?

好正常啫. 差人都要調查架. 兩條友真係公眾地方打交喎. 吾通你話係就係咩?
致於老豆係唔係犯公眾打交定保護家出手, 係官去判喎. 香港一向三權分立.

引用:
原帖由 Puke007 於 2022-5-26 10:34 發表
好正常啫. 差人都要調查架. 兩條友真係公眾地方打交喎. 吾通你話係就係咩?
致於老豆係唔係犯公眾打交定保護家出手, 係官去判喎. 香港一向三權分立.
通常呢d情況下唔會拘捕只會用協助調查, 再睇下需唔需要拘捕?
首先由警察部門研究有無需要控告, 如果認為無需要都唔會去到律政司
知唔知一去到法庭有無事都使一大筆錢! 對無辜重係受害者完全唔公道仲係二重傷害

父護女,根本唔應該罰喎
呢個老豆抵讚添喎

引用:
原帖由 幪面超人 於 2022-5-26 10:25 發表
其實呢條廢例應該取消,乜嘢打交,自己受到攻擊或家人朋友受到傷害,難道企係到不還手,都戇居,白痴條例,抑或眼白白睇住犯人逃走。
有無機會上到庭判自衛還擊或合理使用武力
無罪釋放?

打交通常判雙方守行為啫, 一年內唔好再犯

引用:
原帖由 liuche01 於 2022-5-26 10:44 發表
打交通常判雙方守行為啫, 一年內唔好再犯
呢d只係雙方和解嘅結果, 如果個色狼玩嘢唔和解要上庭個爸爸就要使一大筆錢

應該唔會起訴.

引用:
原帖由 幪面超人 於 2022-5-26 10:25 發表
就算用藤條都隨時坐七年,只有勇武才有私了權利。

幫女兒自衞啫,沒事既!

警察竟然學了國內狗官亂判,捉色狼都被拉,咁將來市民點幫手捉色狼/捉賊??

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]