• 瀏覽: 74,945
  • 回覆: 74
特首林鄭月娥昨出席行政會議前表示,過去一周疫情平穩並呈下降趨勢,學校復課1個月亦只發現300多宗個案,認為本地確診個案處於低水平,但強調仍要推動疫苗接種,而疫苗通行證會持續一段時間。由於輸入個案相對佔較高比例,她指在本屆任期內放寬入境防疫措施的機會很微。此外,林鄭指將重啟慶祝回歸25周年的各項活動,但未有透露會否有國家

不能像澳門一樣通關,防疫都不算成功。

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/疫情回穩-林鄭-將維持疫苗通行證-熱切希望國家領導七-訪港-203134067.html

習近平黎香港係咪要喺酒店隔離7日?

引用:
原帖由 triumphal_ark 於 2022-5-25 22:36 發表
想人地帶埋過豬頭鍘落黎送佢一程

提示: 違規內容已被屏蔽
林鄭臨走都搞下分裂

冇必要啦!
邊度都唔去得咁滯
悶死習主席咩?!

高度懷疑香港嘅專家同埋林鄭,為咗喺香港人嘅身體引起抗原原罪效應以供佢哋作學術研究,利用所謂疫苗通行政策,不斷要求香港市民重複打一啲過時而且效果有限嘅疫苗。

抗原原罪,又稱霍斯金現象, 是指身體免疫系統在遭遇到與初次感染有些微不同的外來物時,傾向利用初次產生的免疫記憶,而非再次產生免疫反應的一種特性。這會使免疫系統「受制於」初次抗原引起的免疫反應,而不能針對之後的抗原感染產生最有效的反應。

香港好多羊生羊太畀政府逼一逼就去咗打第三針。
而家啲針根本好難防到新變種,而且不斷注射過時嘅疫苗,遲下撞到更加新變種遲早會產生抗原原罪效應,到時只原會死多兩錢重。
你話免疫細胞記憶,我打兩針科興就算。
你逼人打三針,我睬你都有味。
我就唔撚幫襯食肆,而家失業率咁高,睇下你個攬炒政府嘅攬炒疫苗抗原原罪政策可以頂得幾耐。

習近平打晒三針未?有冇裝安心出行?

引用:
原帖由 假波多 於 2022-5-26 02:28 發表
習近平打晒三針未?有冇裝安心出行?
無問題,出示文件和填表就可以,
另提供本地手提號碼以便查實...

仲要比人玩多成個👀

想害國家領導人炸麻。
叫佢落黎中毒?

引用:
原帖由 triumphal_ark 於 2022-5-25 22:36 發表
可能要全港市民自我隔離七日🤷🏼‍♂️佢第八日嚟🤷🏼‍♂️或者係咁🤷🏼‍♂️

引用:
原帖由 loginiphone999 於 2022-5-26 01:40 發表
冇必要啦!
邊度都唔去得咁滯
悶死習主席咩?!
唔知佢識唔識用安心出行添呀🤷🏼‍♂️😨

估計71前確診數字都唔高

健康碼就死都唔肯做,疫苗通行證證實有病之人在打針下可以通行無阻
現在居然叫國家領導人嚟肺炎橫行之地慶祝回歸,真係居心叵測

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]