• 瀏覽: 6,109
  • 回覆: 21
+2

今天,整個頓巴斯及扎波羅熱南部的烏軍防線都遭到俄軍的大規模空襲炮擊
不禁令我想起1450聲稱"俄羅斯導彈好似射光"
簡直是荒謬滑稽之極

之前夠話淨得3日糧

引用:
原帖由 (b.b) 於 2022-5-25 17:31 發表
之前夠話淨得3日糧
依家又話射光, 遲一些又話無銀用, 但有人漏夜排隊開戶口送錢上門, 唔係真的是煮飯無氣用, 電器/工廠停頓, 工人失業又要養難民, 歐洲國家不是抗議俄羅斯入侵, 玩制裁依家玩死自己經濟

引用:
原帖由 心很想 於 2022-5-25 17:46 發表

依家又話射光, 遲一些又話無銀用, 但有人漏夜排隊開戶口送錢上門, 唔係真的是煮飯無氣用, 電器/工廠停頓, 工人失業又要養難民, 歐洲國家不是抗議俄羅斯入侵, 玩制裁依家玩死自己經濟
總之1450既各種笑話
諸如"運重武器去馬里烏波爾內外夾擊"、"F35深入俄羅斯境內摧毀核武器"、"紹伊古心臟病發"、"格拉西莫夫被炸死"等等
我諗可以出一本笑話集

請教呢個圖咩網睇

引用:
原帖由 kim_12346 於 2022-5-25 17:50 發表

總之1450既各種笑話
諸如"運重武器去馬里烏波爾內外夾擊"、"F35深入俄羅斯境內摧毀核武器"、"紹伊古心臟病發"、"格拉西莫夫被炸死"等等
我諗可以出一本笑話集
總有很多妖魔鬼怪出來迷惑世人, 捧某國是大神一統江湖, 怎知原來只是君子劍岳不群之流.

係你仲理佢幾件傻人

頓巴斯戰況點?聽聞盧甘斯克已經解放左 

引用:
原帖由 (b.b) 於 2022-5-25 18:12 發表
頓巴斯戰況點?聽聞盧甘斯克已經解放左 

但北頓/利昌西斯克已落入包圍
波帕斯納亞失陷後
烏軍頓巴斯陣線出現一個大缺口

引用:
原帖由 ooqq3 於 2022-5-25 17:58 發表
請教呢個圖咩網睇
liveuamap
不過要留意立場係親烏克蘭、親西方
所以實際上俄軍進展要比地圖所示更好

引用:
原帖由 1223456 於 2022-5-25 18:10 發表
係你仲理佢幾件傻人
嘲笑下1450智障
何樂而不為?

咁睇黎普京食硬烏東差尼古拉耶夫同奧德薩

引用:
原帖由 (b.b) 於 2022-5-25 18:21 發表
尼古拉耶夫、敖德薩喺西南部,唔屬於烏東

引用:
原帖由 kim_12346 於 2022-5-25 15:58 發表

今天,整個頓巴斯及扎波羅熱南部的烏軍防線都遭到俄軍的大規模空襲炮擊
不禁令我想起1450聲稱"俄羅斯導彈好似射光"
簡直是荒謬滑稽之極:smile_ ...
初時我都以為俄軍會射光導彈,但似乎佢地也籌備此戰多時。

引用:
原帖由 (b.b) 於 2022-5-25 18:21 發表
奧德薩未必攻得下,雙方激戰數月,兵員損失極為嚴重。

俄軍能攻下烏東,相信是因為烏軍死傷更嚴重,不是俄軍攻擊能力強。

不過俄軍若不取奧德薩,黑海艦隊難以安寢。

主題標籤 #俄羅斯
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]