• 瀏覽: 60,275
  • 回覆: 425
  • 追帖: 3
+43
一名小童不慎挨跌旺角朗豪坊玩具店一個逾5萬元的「天線得得B」Laa Laa模型公仔,家長賠償逾3萬元,引起網議。涉事店舖「Kk plus」一度發聲明,指事件已即時處理,並在雙方同意下徹底解決,但今早已刪除有關聲明。

「Kk plus」的母公司凱知樂國際(02122),今日下午向傳媒表示,就近日發生的大型藝術玩具產品事件,公司首先向事主一家帶來的不便致萬二分的歉意,亦向關注事件之客人帶來不便致歉。公司高度重視每個客戶,並馬上作內部跟進以及和有關家庭聯絡,慰問家人及小朋友情況,並已全額退款。

凱知樂重申,公司十分重視及感謝各界近日對其提出的意見及建議,公司會即時作出改善及避免發生同類事件,並感謝各界體諒及支持。

涉事旺角朗豪坊玩具店「Kk plus」。
凱知樂為玩具品牌樂高的內地及香港代理商。「Kk plus」受到網民批評,凱知樂國際的股價卻上升,升幅更加一度擴大至逾86%,高見0.285元。下午升幅收窄,凱知樂國際收市報0.18元,升0.027元,升幅17.65%,全日成交金額1,674.71萬港元。

群眾壓力之下從善如流

新聞來源連結:

https://std.stheadline.com/realt ... us母企凱知樂致歉-慰問事主並全額退款

呢個宣傳手法幾高招喎

引用:
原帖由 最強大腦沙維 於 2022-5-24 17:31 發表
呢個宣傳手法幾高招喎
用隻爛公仔就有咁既成效

一個細路只得幾重呀? 挨一挨就會跌, 擺明碰磁黨啦,
咁啱雙方都係黃色, 到底背後故事係咩呀

引用:
原帖由 最強大腦沙維 於 2022-5-24 17:31 發表
呢個宣傳手法幾高招喎
醒目過爲她瀨好多。

賠咗錢聽日股價會唔會跌㗎 ?

入店前, 記得查下自己信用卡有無足夠簽帳額賠錢.
我, 就肯定唔會再去呢間嘢.

微博個邊都傳咗一日, 都係叫國內人去朗豪坊時唔好去呢間店.
呢鑊....

難怪...母公司會退款比人啦!

應該咁做喇,個細路好慘㗎

睇住黃店與手足互相斯殺, 一有利害關系即刻割席 

眾怒難犯呀

怪獸家長以後可以為所欲為

早就應該退錢啦

應該啦,幾皮嘢對間公司嚟講根本唔係咩錢,晨早就應該退款啦,仲出聲明話雙方同意下解決,咁大間公司咁樣攞人幾皮自己都覺得樣衰啦。

引用:
原帖由 kkwgm 於 2022-5-24 17:45 發表
睇住黃店與手足互相斯殺, 一有利害關系即刻割席 
真的假的?呢間野係黃店?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]