• 瀏覽: 6,431
  • 回覆: 30
  • 追帖: 1
俄羅斯入侵烏克蘭的戰事持續,俄羅斯駐日內瓦聯合國顧問邦達列夫(Boris Bondarev)辭職,並向聯合國多國代表發信,批評俄羅斯總統普京發動侵略。

這位仁兄屬於變節, 變節並不罕見, 北韓都有唔少, 但再在聯合國大會公開批評自己國家的領導人或政權就非常少見, 相信會對普京打擊很大。

新聞來源連結:

https://www.am730.com.hk/國際/烏克蘭局勢-俄駐聯合國外交官辭職-不滿普京出兵烏國/320766

引用:
原帖由 吳儼晉 於 2022-5-24 13:47 發表
呢條契弟返到羅斯應該打靶
佢行得這步, 就無諗住短期內可回國, 但若佢落注中咗, 將來回國就升官發財。

普京應該判佢叛國罪。

引用:
原帖由 NIK9527 於 2022-5-24 13:57 發表

佢行得這步, 就無諗住短期內可回國, 但若佢落注中咗, 將來回國就升官發財。
你知唔知佢犯國安, 可以辭職  但唔可以反對國家

打工仔不滿意老闆應辭工走人算,上外交官是否吾可以辭工,所以變節申請政府庇護?

引用:
原帖由 巫德輝 於 2022-5-24 13:58 發表
普京應該判佢叛國罪。
我就兩睇!佢係政治人, 行得這步, 在國內應有安排, 普京若出手太重可能引起民怨, 跟住可能有事, 若唔理佢又難以壓住班馬, 擔凳仔睇戲吧!

無計可施下做出 咁大動作 好似睇畫劇咁⋯到頭來唔知做咗D乜出嚟過
有改變到了D乜?

似係尋求政治疪護
移居瑞士多啲

引用:
原帖由 版煮報夢. 於 2022-5-24 13:59 發表

你知唔知佢犯國安, 可以辭職  但唔可以反對國家
此事複雜很多, 並非北韓那些變節, 他有聯合國撐腰就唔係咁講吧!

引用:
原帖由 NIK9527 於 2022-5-24 14:06 發表

我就兩睇!佢係政治人, 行得這步, 在國內應有安排, 普京若出手太重可能引起民怨, 跟住可能有事, 若唔理佢又難以壓住班馬, 擔凳仔睇戲吧!
在國內應有安排?

一日俄國在普京控制下,普京要佢死太簡單啦,有甚麼國內安排可言?
出手太重?
打仗都不怕,美國北約都不怕,連趕走外國使節都不怕,怕一個沒權的?

引用:
原帖由 NIK9527 於 2022-5-24 13:57 發表

佢冇可能回國。要俄羅斯認輸就要用核武,到時呢隻俄奸就邊度都唔使去。

引用:
原帖由 加燦 於 2022-5-24 14:14 發表

佢冇可能回國。要俄羅斯認輸就要用核武,到時呢隻俄奸就邊度都唔使去。
那只是明爭, 暗鬥普京就未必長勝。

引用:
原帖由 NIK9527 於 24-5-2022 13:46 發表
俄羅斯入侵烏克蘭的戰事持續,俄羅斯駐日內瓦聯合國顧問邦達列夫(Boris Bondarev)辭職,並向聯合國多國代表發信,批評俄羅斯總統普京發動侵略。

這位仁兄屬於變節 ...
收左錢

引用:
原帖由 NIK9527 於 2022-5-24 14:11 發表

此事複雜很多, 並非北韓那些變節, 他有聯合國撐腰就唔係咁講吧!
你咁撚醒畀個官你做

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]