• 瀏覽: 20,253
  • 回覆: 140
+5
台灣的海巡署600噸級安平級巡防艦首艦安平號,周二(24日)清晨6時許在屏東縣九鵬基地外海首度進行雄風二型反艦導彈射擊任

台軍艦清晨演練 成功試射反艦導彈  距離成功擊中敵艦又邁進一大步

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20220524/bkn-20220524084357516-0524_00952_001.html

又打中漁船........................

又試二手野,放多幾年就唔用得

引用:
原帖由 火腿美人回來了 於 2022-5-24 13:11 發表
又打中漁船........................
雄風三型飛彈,漁船剋星

對手不是中國,而是漁民

引用:
原帖由 T2. 於 2022-5-24 13:09 發表
台灣的海巡署600噸級安平級巡防艦首艦安平號,周二(24日)清晨6時許在屏東縣九鵬基地外海首度進行雄風二型反艦導彈射擊任

台軍艦清晨演練 成功試射反艦導彈 ...
🤔中國馬上開發反你反艦導彈個導彈

引用:
原帖由 寒冬小老闆 於 2022-5-24 13:17 發表

即係今次漁船都打唔中😩
我理解係,射得出已經算成功
本來擔心點火即刻船體內爆,成隻船沉落海底

引用:
原帖由 kgoal 於 2022-5-24 13:12 發表
又試二手野,放多幾年就唔用得
今早射得出,難保明天又可以順利發射

600噸艦,我有無睇錯,中國海警船都上萬噸啦

如果錯手射咗去中國,咁就提早完成中國統一大業

提示: 違規內容已被屏蔽
幾時反攻中國

恭喜台灣成功射出黎喎

引用:
原帖由 T2. 於 2022-5-24 13:09 發表

台軍艦清晨演練 成功試射反艦導彈 ...
樓主,請問你話敵艦係邊個國家?講清楚好喎

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]