• 瀏覽: 39,248
  • 回覆: 265
  • 追帖: 1
+3
柴灣興華(二)邨一名24歲男子,昨晚與女友的55歲父親因生活習慣不同引起爭執,期間懷疑被對方以一把約22厘米長的刀襲擊,肩和胸部受傷...

柴灣興華(二)邨一名24歲男子,昨晚與女友的55歲父親因生活習慣不同引起爭執,期間懷疑被對方以一把約22厘米長的刀襲擊,肩和胸部受傷,負傷報警求助

現場為和興樓一單位。警方昨晚11時55分接獲事主報案。警員接報到場,經初步調查,中年漢涉嫌傷人被捕,案件交由東區警區刑事調查隊第七隊跟進。

有乜生活習慣令到[未來外父]要用把8吋長嘅刀插佢?
當住外父面前用8吋長嘅X插佢個女?
相信呢條友將來都做唔成佢女婿

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2339552/即時-港聞-柴灣24歲仔與-未來外父-爭執捱斬-警拘55歲男子

係咪想同未來外父一齊逼公屋
未入住已經傾唔掂數就斬

夜晚11~12點究竟係起未來女婿定外父屋企發生呢件事?

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-5-23 09:38 發表
柴灣興華(二)邨一名24歲男子,昨晚與女友的55歲父親因生活習慣不同引起爭執,期間懷疑被對方以一把約22厘米長的刀襲擊,肩和胸部受傷...

...
咩「未來外父」? 香港嘅24歲仔結婚?

仲有留意2點, (1)晚11時55分報案, (2)係興華邨,
故事好大可能係咁嘅:-
父女同住興華邨上址, 女帶男友回家過夜或同居
(a) 男友夜未瞓, 嘈住老父OR
(b) 老父唔想個男友係自己屋企到過夜
父同男友嘈交, 結果男友懶死唔走

(因為正常情況當然係先離開人地屋企, 咁就唔會發生斬人事件)
(再講, 公屋唔係任你住, 無收租都一樣唔批準)

引用:
原帖由 Heha_ChRis 於 2022-5-23 09:47 發表

咩「未來外父」? 香港嘅24歲仔結婚?

仲有留意2點, (1)晚11時55分報案, (2)係興華邨,
故事好大可能係咁嘅:-
父女同住興華邨上址, 女帶男友回家過夜或同居
(a) 男友夜未瞓, 嘈住老父OR
(b) 老父唔想個男友係自己屋企到過夜
父同男友嘈交, 結果男友懶死唔走

(因為正常情況當然係先離開人地屋企, 咁就唔會發生斬人事件)
(再講, 公屋唔係任你住 ...
睇怕都無得做女婿

24 歲仔都唔方係好人 😷

廿幾歲爆房都冇錢, 屈係女友屋企啪啪啪, 我係女仔老豆都屌九你啦

引用:

...
條仔係味好似盜淫賊食軟仲痴屋住?

引用:

...
廢青,我有無講錯?

外父都打,唔使旨意結婚

引用:

...
衣d 故事根本係搏分戶

引用:
原帖由 ar2man 於 2022-5-23 10:07 發表

衣d 故事根本係搏分戶
女婿好似無資格入戶?

因愛成恨

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2022-5-23 10:12 發表

入戶收入爆煲咪攬炒大家都無得住囉
如果真係軟飯王就嫁唔過啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]