• 瀏覽: 5,570
  • 回覆: 33
本港新冠肺炎疫情持續,衞生署衞生防護中心傳染病處首席醫生歐家榮公布,本港今日(22日)新增237宗確診個案,其中25宗為輸入個案,第5波疫情至今有約1,197,765宗個案。今日沒有新增死亡個案。歐又表示,本港必定出現第6波疫情,僅為時間問題,患者受感染的免疫力會隨時間下降,病毒亦會變異。

拿拿聲出去食多幾餐飯。一陣病毒6:00 後又會出黎

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20220522/bkn-20220522163004983-0522_00822_001.html?fbclid=IwAR3G6U6-XhvRyoViR-rrHaA3AqgJBIQpJpU141-9cWS9unOWaIxPS3iWRCU

咁放寬法係人都知好快又爆過

引用:
原帖由 深海宇宙的馬桶 於 2022-5-22 17:48 發表
本港新冠肺炎疫情持續,衞生署衞生防護中心傳染病處首席醫生歐家榮公布,本港今日(22日)新增237宗確診個案,其中25宗為輸入個案,第5波疫情至今有約1,197,765宗個案。今日沒有新增死亡個案。歐又表示,本港必定出現第6波疫情,僅為時間問題,患者受感染的免疫力會隨時間下降,病毒亦會變異。

而家周圍都人山人海個個以為冇事了 ! 如果又再來第6波又再禁呢樣嗰樣咁樣無限循環經濟真係玩完了 !

唔清零,一定會爆架啦。

第五波死8000人,按比例相等於美國死36萬人.

咁第六波死幾多呢?

引用:
原帖由 深海宇宙的馬桶 於 2022-5-22 17:48 發表

唔止,日日飛髮、日日做 FACIAL、按摩、去麻雀館、一日睇幾場戲,因又要準備關門。

引用:
原帖由 XEO 於 2022-5-22 18:04 發表
第五波死8000人,按比例相等於美國死36萬人.

咁第六波死幾多呢?
第五波死咗九千幾人呀,希望永遠無第六波啦,唔該  🙏

驚~咪封港囉~

咁多外國入黎,隨時變種又來了。。。

我預言今年6月3日係端午節

引用:
原帖由 sam0010 於 2022-5-22 17:50 發表
尤其是堂食, 根本就完全唔可以放寬, 爆親鑊都係堂食, 堂食其實應該要再收緊。

中過招d抗體頂唔到好耐

好快有會中

香港人已經唔會再譴責政府輸入病毒

引用:
原帖由 sam0010 於 2022-5-22 17:50 發表
特手,關人叉事

鍵盤翻頁
左右