• 瀏覽: 56,434
  • 回覆: 330
+9
引用:
原帖由 jumboleung 於 2022-5-22 06:39 發表
虛擬貨幣圈近期大風大浪,上周數十種虛擬貨幣價格大插水,跨國投資者損失不菲。本港原來亦有虛擬貨幣投資群組疑上月底爆煲,涉及最少數百投資者,圈中人估計整個群組的損失金額高達數億元!警方回覆查詢時證實接獲最少兩宗相關平台投資者報案求助,兩人分別損失逾4萬及23萬元,警方已將案件列作以欺騙手段取得財產,暫未有人被捕。至於涉事投資群組參與的公司,則在網上聲稱「資金遭美國監管當局扣起」,有苦主表示投資戶口的結 ...
呢d所謂虛擬貨斃原本就係完全浪費世界資源嘅垃圾

引用:
原帖由 dylan_l 於 2022-5-22 08:49 發表
冇監管就係咁
香港政府的態度,認為炒虛幣同炒郵票,炒閃卡無分別
所有風險貴客自理
沒有監管,也不需監管

引用:
原帖由 jumboleung 於 2022-5-22 06:39 發表
虛擬貨幣圈近期大風大浪,上周數十種虛擬貨幣價格大插水,跨國投資者損失不菲。本港原來亦有虛擬貨幣投資群組疑上月底爆煲,涉及最少數百投資者,圈中人估計整個群組的損失金額高達數億元!警方回覆查詢時證實接獲最少兩宗相關平台投資者報案求助,兩人分別損失逾4萬及23萬元,警方已將案件列作以欺騙手段取得財產,暫未有人被捕。至於涉事投資群組參與的公司,則在網上聲稱「資金遭美國監管當局扣起」,有苦主表示投資戶口的結 ...
原本由零開始而家歸返零咪叫冇贏冇輸囉

elon musk ,木頭姐仲有冇揸?

引用:
原帖由 jumboleung 於 2022-5-22 07:34 發表

騙徒行邊嘅手法,層出不窮!
那有不同?
咪同種金一樣

橋不怕舊

引用:
原帖由 懷舊的妹妹 於 2022-5-22 09:29 發表
elon musk ,木頭姐仲有冇揸?
人地拿些散紙出來玩,舞出弄低
上下其手

你,就拿成副身家出來賭

引用:
話明虛擬世界梗係幻象最後歸零

與其話炒樓人抵死! 炒虛擬貨斃嘅仲撚抵死啦

網上係好撚多人唱好呢d垃圾望傻人接貨

啲人炒完狗幣又炒貓幣,早年上司炒比特發左吾撈,我好羨慕我吾識炒啊

買虛擬嘢又係為咗多啲真錢???但莊家一執笠,賭仔隨時輸晒!

引用:
Hk 人仲以為好能醒,成日笑大陸人蠢,老土
呃得好, 呢d 橋大陸人用左好多年啦,hk 人蠢九到, 黃屍笑九死人
大陸一條舊到爛的橋,跌銀紙落地下比你執,呢條又爛又舊的橋,都呃到一個甚麼青年才俊,在美國AE 銀行投資部做投資經理的年青人,高學歷
佢仲好意思比張卡片我,真係差不多笑出黎
最慘係佢英文名同我一樣,影衰埋我

香港大陸化,輸打贏要。
我買股票一樣遇到股票騙案,買咗一隻股票,唔到一個月跌咗六成。我可唔可以報警?

任何投資都不可能贏咗唔係騙案,輸咗就話騙案。

仲有
人信、

走得快就好世界,走得麼就變契弟架啦,苦主!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]