• 瀏覽: 1,973,979
  • 回覆: 26
  • 追帖: 178
+1290
引用:
原帖由 hanE 於 2022-8-4 09:43 發表

我一直以為那個西不會踏足臺灣,想唔到佢咁夠膽,不過佢80歲人真係成炮灰的話都值了,為國捐驅光榮啊!可惜亞爺唔俾呢個榮耀佢,今次鬼鼠之行為美國為美國人民帶來什麼貢獻?臺灣呢張牌從牠手中失去😂😂😂玩完了,美國冇咗呢張牌玩乜呢?
琴晚睇中天聽到話妖婆今轉台灣19個鐘之旅,又派兩架專機、4隻艦、又戰機又加油機,勞師動眾,使咗成億美完,下站南朝鮮仲要揾個議長招呼佢就算,當堂心都涼晒😆

引用:
原帖由 nikonlee 於 2022-8-4 12:24 發表

這次議長唯一重要的就是入台灣,其次是安倍悼念儀式。世人都知道,其他不重要,韓國??為何要貼冷屁股
日本其實都係非必要去,咁啱同佢行程日子差不多,仲要特登就佢期添。其實成個行程係特登嚟挑釁我國,無其他目的,睇佢去完星,馬,講嘢全無營養,南朝鮮都費時同佢浪費時間,費鬼時見佢,幾個鐘都唔想理佢。

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2022-8-5 11:14 發表

所謂日笨經濟水域係日笨自己定嘅,正如佢哋都話釣魚台島係佢哋嘅領土。
我相信嗰啲都係灣灣自己claim嘅經濟水域,咁灣灣嘅即係我國㗎啦,使乜理你日本

引用:
原帖由 horse2014 於 2022-8-6 12:15 發表
昨天話要出自衞隊,今日炒魷!

日媒:岸田文雄內閣改組 防衛大臣岸信夫將卸職
日本讀賣新聞今天(6日)報導,日本首相岸田文雄( Fumio Kishida)將在10日進行的內閣及黨務改組,讓防衛大臣岸信夫(Nobuo Kishi)卸職,因為考量到他的健康狀況。
讀賣新聞報導,在日本前首相安倍晉三(Shinzo Abe)上個月遭槍殺身亡後,岸田文雄原本預計在9月初進行這項改組,但在日本國內COVI ...
似乎真係拆緊安倍組嘅影響力

引用:
原帖由 nikonlee 於 2022-8-7 08:31 發表

軍工有點慢,多是非洲兄弟,個madein china一樣,我們做的是中低端,美國是高端,對象不一樣,雖然我不覺得蘋果比小米厲害和好用,但價格和顧客對象放再哪。
不打台灣,還有一個考量,就是芯片,現在大陸還需要台灣這個芯片基地,那天台灣真的跟美國玩,不賣芯片給大陸,那么她就完成歷史地位,該統了
其實百貨應百客,當初 MIC係睇成本,主要採購中低端貨,而家都仲有大部份係,但而家高端貨都有,例如某網絡器材品牌十年前已經有高端產品 MIC。所以所謂中國產品質量差,其實主要係買家要買低價貨,咁當然係低價質量啦。喺而家我國連太空站民航機都有嘅年代,其實由低至高,絕大部份都無問題,睇你俾幾錢,等價交易啫,所以MIC等於中低端已經唔成立。

引用:
原帖由 catcrystal 於 2022-9-10 13:10 發表

haha, 好好笑
黃子華講嘢好中point
成日啲人都話子華黃,本人係佢忠實粉,其實啲人聽唔明佢背後意思,佢係藝人要揾食,唔會明得罪你班黃人,會俾面嗰浸你自己打飛機,其實佢係經常諷刺自以為是嘅香港人。某年金像獎佢對原島大地講釣魚島係我哋中國㗎,講得出呢句,黃得去邊

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2022-9-10 12:12 發表

好親民? 佢對陰國王室有幾多認識?
普通平民一世都唔會有機會跟女王見面,親民佢條毛。獲女王或王親國戚接見時,無論禮儀或言語用詞都有嚴格規定,唔可以對女王或貴族用 : Yes Sir /Yes Madam。

據說當日查理斯個二手老婆卡米拉第一次見到事頭婆,自以為禮貌咁講聲 How do you do,仲伸隻手想握手,事頭婆黑起塊面,啋佢都有味咁款。
親民?睇下戴安娜點死先講啦

引用:
原帖由 nikonlee 於 2022-9-20 18:00 發表

王毅只是想說,你老最不想看到的“中俄伊”結盟之局已經完成了

之前過去幾十年中美聯合對付蘇共之局已破

問問他還有沒有轉彎餘地。還是對抗到底

基辛格是交換利益的高手
問題係,美國已經無人聽基辛格支笛

引用:
原帖由 nikonlee 於 2022-9-20 12:38 發表

台灣小確幸也是

美國還說打巷戰,一聽就是一群豬腦袋在五角大樓想的主意

和以前指揮國民黨打國共內戰一樣
呆玩嗰班係少爺兵,得果4個月兵役,打鬼咩,香港嗰班只係少爺,連兵都唔係,老實講,黑暴嗰陣驚佢哋自己死十件八件多個驚佢哋打得,我喺612前嗰晚已經話老尾目的係要死人,好彩警方真係忍得,無打死任何一條黃人。話時話,伊駱駝一入上合就俾人搞,又四圍示威抗議遊行,真係快手

引用:
原帖由 nikonlee 於 2022-9-27 00:21 發表

鋰,鈷礦開發周期一般要5年投產,所以我不敢講20年內機會,太長遠,而且大家現在也在找新材料替代鋰,說不定過幾年能找到,10年后取代鋰,所以我只敢說5-10年內,太長遠的,我說不準了

不過哪怕有新材料,也不是只有日本一家獨大,現在連印度,越南,印尼都話自己造車,門檻太低,很難再有早10幾20年日本車輝煌,日本汽車業慢慢衰落系必然
本人算係日本車粉,不過未來幾年換電動車一定優先考慮國產車,我覺得質量上已經追上日本車,加上日本電動車不成氣候,呢個選擇唔難做

引用:
原帖由 diverstranger 於 2022-10-12 07:54 發表

yahoo 黃到發黑,極討厭!
香港面書嘅admin據聞喺台灣,我之前舉報對中國人嘅hate speech都不受理,小弟由19年黑暴之後無再上fb

引用:
原帖由 frmrom 於 2022-10-13 17:13 發表

黑暴之後一直有上,要幫人民日報,新華社,特區政府,香港警察等等的專頁比讚,仲要去舉報辱華post,唔可以讓中國聲音被滅聲
Admin喺台灣,檢舉次次話佢哋覺得無問題,心淡。自問內心無咁強大,唔想見到識咗成世啲人原來好黃,索性唔上唔見就算,好在喺度揾到大叔馬兄k兄同各位,唔係真係唔知點過

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]