• 瀏覽: 1,973,753
  • 回覆: 29
  • 追帖: 178
+1290
引用:
原帖由 大橋上一人 於 2022-8-8 11:37 發表

首先要打佢哋一個半死,然後問佢哋:要錢定要命?
咁先有用。
但和全世界內戰既情況一樣
呆灣和福建廈門有密切關係
要佢地死一半
就會變成福建廈門和老共結怨...

我認為唔好咁快打
玩慢慢窮到半死再講(饑荒個隻)
以呆民本性
上位者第一反應係搶民資民膏快走佬
其他人嘛...有本事就捉住菜子去領紅

不過事後都係要玩遷島
無地等於無得做陀地
同發大西北
反正中俄邊境要大量人開發

引用:
原帖由 my77 於 2022-9-5 11:51 發表

剛剛開學,要買一本英國版的參考書,去了幾間書店都缺貨,直接上英國官網訂亦如是,問其中一位店員說這間書商全線延遲,也不知道是缺紙還是缺電了。
無辦法中既辦法
去某寶用書名search
一般大學用書都有得買pdf

引用:
原帖由 小市民0009 於 2022-9-5 13:02 發表

整個歐洲包括大陰國因能源價飛漲而導致嘅問題越嚟越嚴重了,未來發展只會係更慘更惡劣。

譬如:
**因物流運輸成本猛漲,造成供應鏈減少或失衡,影響工業生產之餘,也直接推高物價。
**電價飛升,全社會都受到衝擊,各行各業依家連生存都受到考驗,民眾更加係苦不堪言,以往嘅中產已經有部份變成「能源問題下嘅貧困戶」!
**因能源問題無法解決,有企業已經捱唔住要倒閉,有部份大型企業或選擇跳船,將生 ...
歐洲科研藥研, 材料學, 航空武器
無電有超級電腦打數都無用
進度比老美拋離更遠

金融會被老美fintech玩死

引用:
原帖由 gn01168158 於 2022-9-6 16:06 發表

但是現在扎波羅熱核電站被烏軍炸緊,萬一爆炸了出現核事故,歐洲人要求封哂核電廠都似
唔會,最多都係走難去土耳其避寒姐

二戰時勿一樣走去美國

引用:
原帖由 horse2014 於 2022-9-9 08:34 發表
由腐國人的角度,是頭婆的最主要作用是團結聯合王國,走了,繼任者完全沒有這個魅力。傻白甜最反皇室,這下好了,一個死亡握手就送走最大的石頭,剩下的應可輕鬆一腳,但傻白甜可能忘記了,皇室倒了,聯合王國還可聯合嗎?
在蘇格蘭去世...
女王仍對國家分裂感到優心

用保安反恐理由將軍隊調入
一留不走,控制地方政府
到時查理斯可以老馮食埋其他王國

引用:
原帖由 diverstranger 於 2022-9-9 11:54 發表

英國皇室還有兵權嗎?🤔

不過大時代d古感嘢
外神通內鬼都唔奇

尤其是分裂咁大件事
自立規矩玩好正常

引用:
原帖由 三級警司 於 2022-9-9 21:28 發表

這時候可能有「曙光號」開入泰晤士河

係HMS Queen Elizabeth才對
不過好多defect, 又漏水又壞件...
如果起事時漏水
戰士們衝鋒上岸定留係船上"不"水好?

引用:
原帖由 三級警司 於 2022-9-10 06:53 發表

位於金鐘法院道的英國駐港總領事館在消息公布後,下半旗致哀,有市民前來獻花,有人默哀。有家長帶同小朋友到場,有人帶上飼養的貓來到,亦有市民特意獻上中秋月餅。領事館會繼續在下星期一至五上午10至下午4時設弔唁冊,供公眾悼念。
...
我回想沙田曱甴開工踏國旗個刻
有一班人係專做現場文宣路人甲
唔會落場打交, 只會拍拍手
做D好感人, 好可愛既行為
將信息宗教化(教會背景?)
洗新聞觀眾既腦

貓貓...月餅...女王
係佢地眼中只是道具而已

引用:
原帖由 horse2014 於 2022-9-13 09:57 發表
扎波羅熱核電站有六個反應堆,全二毛境有十五個,大毛把扎波羅熱六個反應堆取走,又把其它的電廠炸掉,又送六千里地給二毛,這種打法,還不明白嗎?
N年前玩三國志3

有一招好好玩
先強攻佔領一要地
錢糧全清空
之後棄城
如AI不中計只留一廢柴武將加100兵10金100糧做餌

下一局AI就會傻傻地帶錢帶兵帶糧再佔地
重覆幾次, 肥到漏油

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2022-9-20 12:59 發表
白皮鬼畜真係一堆堆半進化嘅半人半獸生物,卻偏偏喜歡以文明人自居🖕,德國人係其中表表者,唔係我詆毀佢哋,係佢哋自己獸性畢露。
繼 LGBTQ 之後,又發起人獸交合法化運動,想要社會承認一堆人獸交變態人其實係高尚情操表現嘅人。佢哋話「愛」係不分性別,不分物種喎,好多人愛貓狗,既然有愛,自然可以發展到交配嘅愛。🤮

雅賊多年死性不改
topic唔重要
竊權才是重點

男女平等
兒童權益(玩樂時數/禁止童工)
動物權益(野豬)
男男/女女平權
吸毒權益 etc

生產左D乜嘢?
一堆NGO做CSR framework搶阿公
一班compliance, PR搶私人財產

只會不事生產, 攪盡腦汁去推敲新產品

引用:
原帖由 horse2014 於 2022-9-21 08:40 發表
最近因女兒的推薦,走去看黃子華的 “飯戲攻心”。有人說這是 Y 片,不覺;有人說是影射這三年的愚村,這就看觀眾自己的感受。小馬絕非黃子華迷,他的 show,小馬從未看過,什至連油管上和網媒上也未完整看過超過二分鈡。無興趣就是無興趣,不用理由的。
看完 “飯戲攻心”,小馬給好評,劇本制造了一個非常困難和尷尬的處境,道出的竟然是叫觀眾思考 “家庭” 的觀念。黃子華在片中一句:“家是有底線,無對錯”。
...
捉女巫,行火刑,贖罪劵
目的係海盜名正言順去搶劫

如果不做從犯
就算你係賊阿頭都會由同路人變成女巫

唔止Netflix
呢幾年d game廠
電影廠
尤其是大廠
都焗
玩政治正確

我估原因係fund rising既問題
無csr根本唔會批錢
無錢=無工開

一旦公司為錢而跪就安插入高層玩騎劫
咁資本就名正言順搶左一間game廠

油呔佬果然有一手小聰明

引用:
原帖由 路過的閑人 於 2022-9-21 11:18 發表

其實呢幾年啲老美劇集幾乎套套都無啦啦安插啲LGBTQ角色入去,仲要越黎越政治正確,連迪士尼都要搵個黑人去拍真人版小魚仙
無記錯的話巴西既耶穌係用南美人形像傳教
為做生意乜都得

我最反感係walking dead中
末日求生時仍有餘閒講感情玩patpat
其次係last of us 2 不打油呔星

引用:
原帖由 theyuen2000 於 2022-9-21 12:05 發表

而家d game或電影未上市前就已經吹L到上天,話咩得到邊間機構好高評分。除左畫面靚,冇咩特別印象深刻
steam上面既玩家個人評分留言評論仲可靠。🙄
有marketer跟架

講真,steam條評分都可以做數
免費key, 低價key, 玩2個鐘即refund都得

vod都可以做數
某寶上有專門手機控制系統刷視頻
幾百部手機一切刷無難度

難就難在要幫手機充電

引用:
原帖由 ahmei 於 2022-9-21 17:53 發表

最近敗登正苦都委任左一個陰陽怪氣嘅醫生做猴豆症協調員。
影張相都衰過人,西裝裏面是SM打扮,還有撒旦教紋身。
呢樣我又唔反對
見人講人話嘛...

唔通搵個清教徒去做咩
一陣唔知放個榴槤係邊度就唔好啦.

引用:
原帖由 stefan~ 於 2022-10-18 16:22 發表

有咩咁衝動?見到喱d情況同你嚟真啦,仲諗整個行動?你估系香港咁on9?左諗右諗咪助長班曱甴嘅氣焰囉!

俾外媒影到又如何?起白皮眼中根本小菜一碟,俾著佢地隨時同你動真槍,仲同你出拳頭?都係個句,你估系香港?小小文宣/文章就可以令其他人咁好似班曱甴咁打哂飛機?
老實講
使館曱甴係我地眼中係loser, 係戲子
係相關金主心目中係condom, 係挑事爛頭卒
但無人去想由使官人員角度想曱甴是什麼

可以係炸彈份子, 可能曱甴自己都唔知
伊拉克都有炸彈驢

可以係病毒推手
馬騮豆唔一定要吉pat pat先中
口水亂飛都得

所以嘛...我認為用非接觸式武器較為合適
豆袋槍, 胡椒炮 & 電槍就最fit
有三連發更佳...