• 瀏覽: 1,974,614
  • 回覆: 64
  • 追帖: 178
+1290
引用:
原帖由 gn01168158 於 2022-10-2 15:08 發表

現時俄的反應的確很軟,但我不信俄會冇動作,等聯合國開完會再睇之後的
中俄以家嘅打法係捉住白皮豬罪行,拎上聯大公諸於世先,之後先有行動跟進。
扯開美西嘅遮羞布,等其他國家睇清楚佢哋點坑人。搶返道德高地先。再同你郁手。

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 theyuen2000 於 2022-10-2 15:29 發表

昨日既方向報
默大媽既警告唔係危言聳聽

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20221001/mobile/bkn-20221001170015543-1001_00992_001.html
炸咗陰國佢,唔該。

引用:
原帖由 naly 於 2022-10-2 18:18 發表

感覺俄軍都係想節省開支同減少人命傷亡, 依家只係守好北頓同爾松附近就算
戰國進入尾聲時,秦發動對趙滅國攻勢,秦大將王翦跟趙國僅餘嘅名將李牧,對峙了半年以上,其中只係發動咗一次較似樣嘅攻勢,之後就一路拖,拖足半年。就係等時機。當日嘅時機就係等趙國自亂陣腳,自己隊死咗李牧。當知道李牧被趙王殺咗,即刻開波。嘭嘭聲,幾個月就做低咗趙國。

所以,等再凍啲啦。以家香港都仲係熱喎。

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2022-10-4 02:38 發表
成事機會照計就唔高嘅, 因為保守黨議員實反對, 而佢地係議會夠晒票, 不過唔知會唔會學黑暴咁闖入下議院佔領國會逼佢地解散呢?
以家咪幾好......唔好踼佢走好喎....我想佢做耐啲,有哂功蹟先好退落嚟嘛.....

引用:
原帖由 香煎小手袋 於 2022-10-5 08:51 發表

見到呢個圖,就想起公司果位井人
佢同我講,其實老美經濟都幾好呀
無咩人失業
真係千千個問號,到底佢係睇咩數據
憑睇香港新聞同埋自己感覺.....

引用:
原帖由 ricebuket 於 2022-10-5 10:53 發表

最重要係慢慢扭轉國人慕洋觀念,當品質同設計追上,售價嘅差距就成決勝關鍵,當然會有部份有消費能力嘅人依然追捧名牌,但只限於少部份奢侈品,大眾市場先係產出國嘅生存命脈。
4年前手機由平果轉華為都係咁。同樣性能,我做咩要俾多啲錢?! 而且,我以家仲用緊4年前嗰部,而平果就已經要換兩次,啲人點解強迫症發作.....

引用:
原帖由 hangken 於 2022-10-6 08:27 發表

C兄早晨!凱樂石山系我之前都睇過,但見到啲價錢都唔平,好多都要人仔600~800幾,驚買貴一直冇入手,C兄有冇買開嘅鋪頭可以介紹?謝謝🙏🏻
買貴反而係其次,最驚係唔啱著....鞋長就啱,但太窄,或者係頂腳指尾。早排搵波砵,試咗對鞋頭闊少少啱我嘅,點知腳指尾嗰位,有條車邊突出嚟,頂住腳指尾,行路都唔舒服,莫講話著去踢波....
呢個都係我對係淘保買鞋嘅其中一個保留。

引用:
原帖由 三級警司 於 2022-10-6 20:33 發表

入鄉隨俗帶black pudding做lunch

再唔係就
https://youtu.be/jtqpuYvOfHY
其實係咪即係牛什之類嘅嘢....

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2022-10-10 19:21 發表
順風順水嘅時候,德國人就扮哂高貴, 唔要核電廠,唔要煤炭發電,要環保,其實因為有俄毛廉價又源源不絕嘅天然氣供應。 依家斷氣了,就扯爛面唔再扮高貴,柏林人走入中央公園樹林內狂砍樹木當柴燒,又有人諗住去收集馬糞當燃料。 💩

白皮就係虛偽到爆,又要當娼,又找藉口立貞節牌坊。

引用:
原帖由 big3624 於 2022-10-10 19:23 發表

歐洲人家家戶戶可能係壁爐燒柴過冬,好浪漫呀
今年會唔會多咗火災呢?🤔🤔🤔

引用:
原帖由 naly 於 2022-10-12 07:18 發表

YAHOO新聞的管理係特別黃, 但留言係特別藍, 所以港版YAHOO新聞就已經關左個留言功能
yahoo 黃到發黑,極討厭!

引用:
原帖由 frmrom 於 2022-10-13 17:13 發表

黑暴之後一直有上,要幫人民日報,新華社,特區政府,香港警察等等的專頁比讚,仲要去舉報辱華post,唔可以讓中國聲音被滅聲
同道。😁😁😁

引用:
原帖由 ho618 於 2022-10-14 14:48 發表
琴晚一定係有心裂口低開再成晚夾上去
琴晚睇住個VIX恐慌指數係美市已經去到咁極端走勢既時候再裂口低開VIX都冇再上升
根本一低開就即刻走高...市場多頭空頭雙殺
市場會同大家講...市場已經消化左黎緊繼續加息75基點既消息
所以已經預料之內...好讓市場有藉口做底反彈
除非又有人咁唔生性黎個更壞既消息連反彈浪都唔比佢出現
係納指成交量爭少少...其餘道指...標普同IWM都係量 ...
昨日我留意到聯儲局有幾個消息出現,但係就係自相矛盾嘅消息。
一方就講要緩慢咁加,一方就講會幾時幾時衰退。真係公我贏,字你輸。

引用:
原帖由 nikonlee 於 2022-10-15 22:24 發表

戴琪華人,徐偌冰華人,前駐華大使駱家輝華人

西安老婆又點,大把華人調轉槍頭

區不會甘幼稚啊嘛,還外相,以為中國人會睇尼點

所謂中國通,通區老婆就得
以前嘅中國通都仲叫做有嘢睇,以家呢啲,真係狗屁不通。
希望陰國停擺,等當地人好好享受一下動盪嘅日子!咁多年都係其他地方攪屎棍,今鋪要受返先公平!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]