• 瀏覽: 1,974,363
  • 回覆: 9
  • 追帖: 178
+1290
豬池馬兄,
哎,而家呢個世界咁恐怖,又新冠,又猴豆,好彩有馬兄呢度可以聚下,放鬆心情,互相扶持。

馬兄,
地主要靠🐰救命,關稅和大毛二毛停戰,以求降通漲,應該會暫避風頭。
所以應該係地主無🚢通過,等睡王見到主席才再鬥過。

地主維修?個個工人,有遲無早,有拖無欠,慢慢地,慢悠悠地工作。預期日加3個月了。所以年底預最多1艘🚢修理好。

一帖2投。

政治白C的曱甴,蠢係真係無藥醫的。

主席2年首次出訪,親自出席回歸慶典。

全球矚目,所有外國政府睇住,大間新聞媒體報導,主席來港等於宣傳香港而家疫情下情況可控,社會安寧,經濟可望增長,咁好的國際級的宣傳,幫助恢復經濟的舉動,居然有白痴話擾民?

引用:
原帖由 小市民0009 於 2022-7-10 10:32 發表

呢位80年出生嘅鹹豬手國外長,當然未遇過我哋歷練深厚嘅王委員外長啦!

佢根本唔係外交官出身,純係政棍一名,係屬於親美反中反俄嘅綠黨,由於有份組成現屆鹹豬手國政府,呢條政棍先可以有機會做到外長,對住王委員佢簡直係小學雞而已
一個學歷,工作經驗,樣樣都做假的耗材。

馬兄,
薄餅總理係自己閃,避免做亡國君,因為薄餅150%gdp負債,又睇唔到未來,亦將爆煲。而元首國32%ppl, 即係0豬的財政支柱即將無力支撐未來發債,當薄餅國出事,無任何0豬可以救到,所以薄餅總理自己閃。0豬0元會死無存屍。是否足夠地主大事收割,繼命。

引用:
原帖由 big3624 於 2022-7-25 13:25 發表

怕被台灣還拖就唔打???使唔使先投降??
台灣敢碰紅線就要打,係狠狠咁打鑊佢!!!!
果位唔知呆灣情況?定係?
1.呆蛙軍隊怕辛苦,訓練不足,兵源不足,武器自然操控無能,常出意外。新一代呆蛙直情無人願服兵役。
2.地主唔肯賣好武器比呆蛙,永遠上幾代,近期連射程300公里的AGM飛彈也禁售,叫呆灣學二毛,去送死。師化民係中天罵死地主了。
3.呆蛙自制飛彈好多零件也是入口的,即係又係控制在地主手。

何來有能力大規模反擊兔子城市?

至于登陸兵源足否?想想duken大撤退,民用船兔子大把。

引用:
原帖由 boco2002 於 2022-7-26 14:36 發表

看到你對叛國和外敵的憤怒,對呆娃一旦下重手,周邊國家就有想法,白皮又多了一個藉口,我們要在道德和道義上 貫徹始一,行上皇者之路😁

日久見人心👍👍👍(信任)
用娃不用蛙,
還用菜婆婆,
大家明白的。

眼見大毛初期對二毛有情有義,結果呢?

郭振亮話這次是特別軍事行動,不是軍演,等於正式向國際社會宣布中國擁有台灣一塊的主權,而無國家出聲反對,亦無國家敢軍事應對此次行動,即係默認,包括呆軍聲明被攻擊也要上報,等上級決定,即係唔敢挑戰中國實際控制的主權。.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]