• 瀏覽: 1,973,035
  • 回覆: 91
  • 追帖: 178
+1290

棒子真的除了娛樂,已沒有其他東西了嗎?

引用:
原帖由 wpk 於 2022-6-2 09:09 發表

呢句真,三哥你話佢縮骨算爆夜郎小丑什麼也是,但他仍有一點個性,仍偶有向老美說不(雖然也是千算萬算後才出口),相比歐洲怎也算有番些國格guts
歐洲真令人失望😑
原來佢地只敢對弱國囂張,對同樣係歐洲其他國家同大國就聲都無句。今次爭戰令反而不少之前較窮同弱既國家都勇敢站起來。

引用:
原帖由 horse2014 於 2022-6-6 14:26 發表
哀帝上次致電沙地,沙地拒接。今次說要親自去,不過最新消息,沙地已拒絕有關行程,白宮現在尷尬地發出訊息,說哀帝行程祗是延期至七月!
老實說,沙地每桶收 120 美元,為什么要給你老美面子呢!
我見到早幾日新聞說OPEC會略為增產去應酬一下美國,不知道今次說的增產是否仍不滿足到歐美的需求

引用:
原帖由 boco2002 於 2022-6-7 12:26 發表

每日增產64萬桶,是全球每日用量的0.7%, 都係應酬式招呼下登登,怕他天天嚟煩🤭,歐洲可能每日多幾萬桶咁喇,估老美自已都用橫手買。
登登用當年冷戰模式同中俄鬥,自掘墳墓

呢幾日返工太忙,無乜留意新聞。今日星期五時睇返之前既新聞,剛睇到因氣油加價,南韓運輸司機擺工,已第4日

引用:
原帖由 big3624 於 2022-6-10 21:21 發表

我關心英國嘅手joke 生活,唔知佢哋CPI幾時雙位數
英國生活成本一向唔平,而家資源短缺情況下物價不斷上升,本土英國人都喊貴,更可況所謂既手足。

引用:
原帖由 big3624 於 2022-6-10 21:35 發表

等睇冬天燃料費張單幾錢
唔好頂唔順回流返香港

引用:
原帖由 RockMe 於 2022-6-10 22:07 發表

金毛首相話, 到時著多件冷衫就頂得住.

引用:
原帖由 nikonlee 於 2022-6-12 15:13 發表

珠海,佛山,深圳,廣州(東莞臨近深圳區域,南沙屬于此列),前提是地鐵相通

珠三角買樓養老,我只推薦這四個地方,而且不能太郊區
我最終選了清遠市中心
因為我喜歡附近的溫泉及景區。加上尺價較平,我有能力負擔

引用:
原帖由 nikonlee 於 2022-6-12 20:55 發表

如果靠近廣清線回廣州還好,清遠空氣好,唯一問題,可能醫療資源一般,養老的話,還是廣佛周邊醫療好好多

喜歡環境,花都其實ok的,特別花都湖周邊,有點盤還到2萬,地鐵回廣州,近機場
已買房了好幾年,看看將來有沒有能力再在廣州買。 當年最想買的是中山,但因手頭的錢不太鬆動,先買較平的,將來再看自己能力。

引用:
原帖由 parput 於 2022-6-13 09:54 發表

之前有師兄 post 過出嚟,以供參考。

陽江原來在Q,我很喜歡陽江的陽光與海灘。有海南島的感覺

引用:
原帖由 太大星 於 2022-6-14 12:22 發表

戰爭最少都要拖到年尾冬天,大毛叫價獲益最大。

今次可能幫埋伊朗同委內瑞拉。
希望經過今次戰爭,希望能重塑新世界秩序。委內瑞拉我沒去過,南美我只去過墨西哥,那邊的普通市民非常熱情,係有點壞習慣,當地打工仔都很懶,還有家中工人會偷主人錢(但金額不大),同埋坐的士時司機會兜路搵下笨。但一般人整體性格都算平和友善。南美被美國打壓多年,人均收入不太高,被對比印貧富度差距少。

引用:
原帖由 桑下樽前 於 2022-6-14 13:14 發表

墨西哥應該仲係北美洲
對不起應是北美洲南部,我一直錯覺是南美洲

引用:
原帖由 big3624 於 2022-6-14 13:15 發表

我對墨西哥印象麻麻,行街都覺得好似老虎昅住兔仔咁,好無安全感
華人在墨西哥容影招搖,盡量小心就是。當地警察也是用錢能打發走,所以去當要小心。

引用:
原帖由 太大星 於 2022-6-14 13:18 發表

我好多年前去過埃及,當地啲人專𠱓遊客錢,感覺很壞,但熟咗就知道佢哋本質唔係咁壞,只因佢哋窮,佢哋覺得遊客是比得起錢的。
他們經濟不好,生活不易。遊客是最易入手,所以騙遊客是首選。但作為遊客,看情況,買東西,如能力可以會幫手買點,但蝕水太深的話,我會立即拒絕。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]