• 瀏覽: 1,974,346
  • 回覆: 64
  • 追帖: 178
+1290
引用:
原帖由 naly 於 2022-6-24 14:05 發表
歐美講環保, 用平貨, 舒服慣的日子已經開始要講再見, 之後用貴貨, 燒煤, 燒柴, 親自處理垃圾, 水電資源唔用得多, 仲要搵多d人搞本土農業, 本土輕工業去生產多d 日用品
滿心期待用返歐美環保人士,同柴靜之類嗰啲環保走狗嘅言論,嚟打歐美嘅臉。
若不是歐美將自己嘅垃圾,運去人哋國家,佢哋有咁美好風光?!

引用:
原帖由 放假喇 於 2022-6-25 13:43 發表

西方主流媒體都只會按金主意思嚟作文,難得又比佢地key到入去。 可憐這女孩成了棋局中嘅棄卒。
這個八戒唔可憐,佢係幫兇之一!

引用:
原帖由 不基大大流彈 於 2022-7-2 08:00 發表
一帖2投。

政治白C的曱甴,蠢係真係無藥醫的。

主席2年首次出訪,親自出席回歸慶典。

全球矚目,所有外國政府睇住,大間新聞媒體報導,主席來港等於宣傳香港而家疫情下情況可控,社會安寧,經濟可望增長,咁好的國際級的宣傳,幫助恢復經濟的舉動,居然有白痴話擾民?
大香港人心態,我去街,連國家主席都要讓路!

引用:
原帖由 horse2014 於 2022-7-6 20:37 發表

跳蚤說的某實驗室,下面是網上找到的,自己研究吧!

(網傳)
某實驗室?低調凡爾賽還是高調炫酷?

7月1日,中國航天科工發文:某實驗室在北京正式揭牌成立,進入試運行階段。

有關上級領導、聯合組建單位領導,中國航天科工。。。。。董事長袁潔,某檢監察組組長、。。。。組成員林青,。。。。組成員、副總經理劉著平等,出席揭牌儀式,共同為實驗室揭牌。

======================= ...
航天科技和航天科工。
究竟那個是送人上天,那個是送人上西天?😊😁😁😁

引用:
原帖由 冷月風 於 2022-7-13 07:38 發表

假像黎架,英國跟美爹生活好,有自由空氣。
仲然你失去了所有,但你擁有自由。

其實係咪講緊一個無哂親人嘅乞兒?!

引用:
原帖由 horse2014 於 2022-7-13 10:44 發表

這個問題小馬想了幾個小時,首先,阿三是長年貿易逆差國,即是買家和賣家是同一個人時,這個人不會多收盧比。所以,阿三的要求是成立的,而且對貿易夥伴沒有傷害。既然無傷害就是可行,其它就看操作了。
小馬感覺這個玩意不簡單,應該是俄印中貨幣戰三歩曲!大毛行了第一歩,現在到阿三了,如果阿三都 work,種花家可能動手了!
以貨易貨,咁就唔使用到盧比交割。
係咪咁意思?🤔🤔

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2022-7-31 10:03 發表

福奇已經試過中招後食廢瑞神藥,之後再復發,普通人嘅個案根本唔會上新聞版面,唔知有幾多人重複中招。
所以腥港班食💩 磚家話疫苗+中招 就會免疫,根本係呃三歲小童嘅廢話。💩

有班人會信無敵嗰吓嘢大獲。

引用:
原帖由 owan12345678 於 2022-7-31 17:10 發表

8月4日訪台灣
計我話,傳到佢返咗老美都係傳而已。除非佢走去見上帝啦。😁

引用:
原帖由 boco2002 於 2022-7-31 17:59 發表

可能世界大部份也在幫手追,因為想看戲🤭
大家好想睇直播。😁😁😁

引用:
原帖由 冷月風 於 2022-8-9 08:35 發表

親美親到國破家亡
人哋都唔係烏克蘭裔,國破族亡關佢鬼事?!
選佢嗰啲真係... 

引用:
原帖由 Ming_仔仔 於 2022-8-9 10:14 發表
連前總統的家都偷偷突襲,民煮黨真係急到呢,來緊都係陰招盡出,要有心理準傋才好

美國聯邦調查局搜查特朗普的家# 美國南達科他州州長克里斯蒂·諾姆發文支持特朗普

聯邦調查局對特朗普總統家的突襲是司法部史無前例的政治武器化。他們一直在追查特朗普總統,無論是作為總統候選人,作為總統,現在作為前總統。以這種方式使用刑事司法系統是不符合美國國情的。
https://m.weibo.cn/5393135816/4800473997772744
抄家前奏?!🤔

引用:
原帖由 乾坤360 於 2022-8-10 00:55 發表

中學時西史老屍上堂時討論過,大陰國幫清朝人戒食鴉片才打中國及解放中國人束縛,此話一出,我地即時將此“獨特見解” 轉于中史老師,尋求他意見。

中史老師在小息時間, 去糾正西史老屍,最終二個老師就在教員室嘈交起來,互不理彩。

老屍在堂上講咩,點教學生,真係會教壞細路,無言。
問吓嗰西史老師,啲鴉片由邊個賣入嚟?!

引用:
原帖由 太大星 於 2022-8-10 20:49 發表
盛寶銀行(Saxo Bank)表示,英國面臨政治不穩、貿易干擾、能源危機及通脹飆升,令其倒退為新興市場國家。

唔怪之得連97後出生的YC都晤放過

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20220810/bkn-20220810183426705-0810_00842_001.html

【移英注意】每月電費近3千港元 1/3家庭變「貧窮戶」

外媒 ...
講咩都好,千萬唔好返黎。

引用:
原帖由 wpk 於 2022-8-11 19:09 發表
頭先大台新聞:金小將軍妹妹與正放話,上一輪北韓新冠病毒由南韓邊境文宣汽球傳播,如果再有下次,北韓消滅新冠病毒時,會一併把南韓政府消滅!

I like 與正妹,夠吉士夠霸氣
嬲電視一句都無提,賤到一個點。對呢啲真係只有一種方法,就係往死裡打。

引用:
原帖由 wpk 於 2022-8-11 23:04 發表

傷講很多愚人,我老虎也是。北韓爆疫時,我已話有很大可能南韓仔攪鬼(但未必一定是政府)的。老虎立刻話我無證無據亂up 。
可悲。佢哋已經訓練到有自發性防禦基制,一有呢啲說法就當咗西鬼係好人先。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]