• 瀏覽: 1,973,078
  • 回覆: 7,498
  • 追帖: 178
+1290
小馬說背靠背,但小馬從來都知大毛絕非善類,地緣政治講合縱連橫,不用認真,亦不用太天真!
大毛能夠吃進口的,一定不會吐出來,今次戰爭,大毛已懂得怎樣玩,二毛失的,永遠也拿不回去,未失的,遲早也沒有。大毛國家杜馬國防委員會主席安德烈·卡爾塔波洛夫 1 日表示,特別軍事行動第三階段目標將包括控制尼古拉耶夫州、敖德薩州和哈爾科夫州(紅圈)。大毛現在基本全控盧甘斯州、頓涅茨克州、赫爾松和扎波羅熱州和克里米亞(藍圈)。第三階段完成,二毛將失去黑海和亞速海的全部海岸線,徹底成為內陸國家。
會有第四階段嗎?小馬絕對相信有!

引用:
原帖由 hanE 於 2022-6-4 14:26 發表

佢唔係唔想賣,係怕又無啦啦火燭啫!
人地老闆話而加唔賣,遲幾年都唔駛賣啦。

引用:
原帖由 horse2014 於 2022-6-4 15:04 發表
小馬說背靠背,但小馬從來都知大毛絕非善類,地緣政治講合縱連橫,不用認真,亦不用太天真!
大毛能夠吃進口的,一定不會吐出來,今次戰爭,大毛已懂得怎樣玩,二毛失的,永遠也拿不回去,未失的,遲早也沒有。大毛國家杜馬國防委員會主席安德烈·卡爾塔波洛夫 1 日表示,特別軍事行動第三階段目標將包括控制尼古拉耶夫州、敖德薩州和哈爾科夫州(紅圈)。大毛現在基本全控盧甘斯州、頓涅茨克州、赫爾松和扎波羅熱州和克里米亞 ...
留番基輔

引用:
原帖由 horse2014 於 2022-6-3 22:09 發表
大毛說在年底前不在出口惰氣,惰氣是制造芯片的必需品,而大毛出口惰氣佔全球 30%(另外 70% 是二毛),芯片大災難來了,島蛙,有難了!
惰性氣體係提煉鋼鐵時的副產品 烏克蘭係用俄羅斯給它的氣體來提純 主要的工廠好似係馬里烏波爾

引用:
原帖由 horse2014 於 2022-6-4 10:15 發表
大台報幕員天天說二毛頗抗,二毛怎樣打退大毛,二毛怎樣重奪城鎮,但現實就是大毛每天取地 1.5 公里,不多不少 開戰初期還見一些二毛俘虜殘殺大毛軍的影片,最近基本沒有了,有的就是小卡扮鬼扮馬!
大台,和時代配合一下吧!小馬除了有大台,還有鳳凰、CCTV、CGNT、RT、WB……
其實烏克蘭軍係烏東的態勢非常差!有點像淮海戰役時國民黨軍 碾莊黃百韜兵團 及雙堆集黃維兵團被包圍的狀況! 如果被包圍的烏軍沒有援軍來解圍 或者自己不主動突圍!他們的下場將會是全軍覆沒!現在的任何掙扎 反撲都沒有意義! 俄軍好像在周邊佈置了大量的重火器 一旦烏軍反撲出來就會遭到猛烈轟擊 如果烏軍死守村落 城鎮,俄軍就步步緊逼 和你玩大炮上刺刀 把你烏軍的據點逐個轟平!

中國是世界上唯一兩次抵禦住美國大型顏色革命的國家。

附件

unnamed (1).jpg(119.63 KB)

unnamed (1).jpg

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2022-6-4 17:01 發表
唔可以畀老美繼續玩落去!🤬

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2022-6-4 17:01 發表
真係講得啱
如果能讓大部份人醒覺,
呢班漢奸叫做有少少用途

俄羅斯呢個速度可能要打足幾十年, 不過估計打完尼古拉, 奧德薩, 哈爾科夫就已經夠。

戰爭初期有大量烏軍被阻擋於基輔, 蘇梅, 車尼哥夫等地, 有大量軍備, 道路, 運輸工具被摧毀, 令到依家要支援烏東變得困難

引用:
又係兩隻公一隻乸,標配?

引用:
原帖由 pureco 於 2022-6-4 09:41 發表

宜將剩勇追窮寇
不可沽名學霸王

打到白種杏十橙絕子絕孫😡

引用:
原帖由 naly 於 2022-6-4 17:42 發表
戰爭初期有大量烏軍被阻擋於基輔, 蘇梅, 車尼哥夫等地, 有大量軍備, 道路, 運輸工具被摧毀, 令到依家要支援烏東變得困難
車尼哥夫,以為係呢間

引用:
廣場上學生問柴玲,大家要達到咩目的,柴玲心諗:就係要你班傻仔去做炮灰囉,但點可以預先講畀炮灰知。

唔易開稀嘅理想更單純 : 可以買名牌,有充裕時間 (其實心諗係充裕金錢)帶女去蒲酒吧。乜嘢係民主? 食唔得㗎,幾錢斤?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]