• 瀏覽: 1,973,969
  • 回覆: 207
  • 追帖: 178
+1290
引用:
原帖由 ricebuket 於 2022-8-11 00:28 發表

AA八條8有得炒,仲要係財神爺88仙咁抵死,分分鐘俾中國人掃哂,打後FJD8.8,88。888排住隊嚟,大生意呀
擺明係為中國人出啦,😂試吓係當地街頭訪問鈔票印嘅公仔有冇認識,係邊個?

引用:
原帖由 texedomel 於 2022-8-11 08:21 發表

可以轉行賣提子乾
狗都唔食,嗰啲提子係唔好食所以利用嚟做酒,冇甜味又澀,最靚品種最多嘅提子乾係新疆。

引用:
原帖由 smky 於 2022-8-11 12:52 發表

推介你睇兩個大學畢業生由西安自駕環遊中國西部,中途去到新疆見到當地人做提子乾,1:25開始:

https://youtu.be/zGr2Ou-zcJs
有睇,無限神往。

引用:
原帖由 diverstranger 於 2022-8-11 12:53 發表

講咩都好,千萬唔好返黎。
死蠢!學菜婆嘛!做愛發電。

引用:
原帖由 nikonlee 於 2022-8-11 22:23 發表

賀蘭山最好的🍇酒,質地比好多法國莊園還好,還零污染,是國宴專用,早幾年外面賣的寫的賀蘭山葡萄酒好多都不是最好果批,因為量少,現在市面已經比較多,一般最好酒莊的在賀蘭山東麓,順便賣賣廣告

唉!我係嗰到酒莊買咗枝返嚟,放咗兩年俾家人打爛咗,都買咗150人仔。

引用:
原帖由 RockMe 於 2022-8-11 23:09 發表

我系吐魯蕃參觀過,
當地濕度, 長期在十以下.
提子是天然風乾.
又即埸有得試食同買.
好正.
其實最值得買係蘑菇。

引用:
原帖由 mickyhon 於 2022-8-13 18:48 發表
林肯號及眾戰艦已回老家,西太平洋只剩列根號及眾陸基了。。。
有一點極詭吊的是近期日韓境內美軍基地的美軍最多的不是白皮,而是當地人種及其他色種的(美軍)。。。
搵替死鬼出手,白嘅可能要回國平亂。

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2022-8-14 02:39 發表
我好早之前就講, 武統時最大可能炸毀台積電嘅係呆蛙自己人。
最好一把火燒哂呆島,好似長沙大火咁,以刮民黨的陰險痕毒呆民的智商咁做一啲都唔奇,最近係烹飪節目有女嘅出條片,話呆官多寵呆民,軍方向呆民資詢商量導彈如何選地點安排,她是獲邀出席的一位,多榮耀啊!真白痴完全諗唔到當中有詐!

引用:
原帖由 horse2014 於 2022-8-14 16:35 發表
122 年前的今天 8 月 14 日凌晨,八國聯軍開始對北京城發起總攻。俄軍攻東直門,日軍攻朝陽門,美軍攻東便門。俄軍與日軍面對的城牆較高,且遭遇的抵抗較強,各自陣亡了約 100 人左右。而美軍進攻的東便門城牆較低,離清軍的火力較遠。上午11時,美軍決定用梯子從城牆角邊爬上,第九步兵隊一些人帶著星條旗爬上城牆,是最先攻入外城的軍隊。雖然美軍先攻入北京外城,但被清兵的炮火壓制,難以前進。英軍中午始達 ...
蓄牲才可以不當一回事!

引用:
原帖由 清晨小小樓奴 於 2022-8-14 20:42 發表
毋忘122年前國恥,中秋將至更加不要忘記一起抵制吃裏扒外的為牠及卑鄙月餅。
卑鄙月餅已經係商場擺檔了。

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2022-8-14 19:22 發表

白皮好驚,人民日報出個咁嘅post
居子報仇百年未晚,希望有生之年能看得到。

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2022-8-15 11:44 發表

我講過好多次,八國聯軍之恥已經喺抗美援朝戰爭中雪恥。

抗美援朝戰爭以中國志願軍為主力對抗尾軍為主嘅 16國聯軍 + 6國軍事後勤支援,志願軍將聯軍由平壤打返去 38線,不可一世嘅聯合國軍總司令麥克阿瑟畀杜魯門炒魷。
被志願軍拘獲嘅戰俘有十幾個國家軍人,志願軍仲舉辦咗一個戰俘運動會,有 14個不同國籍戰俘共 500人出賽,簡直係一個縮水版奧運會。
如果你想睇到八國聯軍喺中國領土上被打到 ...
嗰次係慘勝!我希望睇到嘅係佢老尾全國人都嚐吓戰爭帶來嘅傷痛,佢老味😡唔好同我講尾國人都唔係個個好戰,唔好一竹竿打哂一船人,佢哋問良心佢哋有冇享受過打家劫舍搶奪得來的一切?

引用:
原帖由 big3624 於 2022-8-16 10:32 發表

勾結外國勢力,鐵証如山
亞爺真好野夠定力,係都唔中老尾鬼計,一直係咁圍著臺灣就夠。

引用:
原帖由 naly 於 2022-8-18 13:54 發表
根本依家土耳其, 印度, 東盟都低價入油氣, 高價放出, 輸油國就不斷要維持高能源格價, 係歐洲自己要俾人割。 
自動獻身俾人割🤭

引用:
原帖由 乾坤360 於 2022-8-19 16:00 發表

我地又要儲野啦
儲鬼咩?香港咁嘅天氣擺多幾日都發毛又冇地方。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]