• 瀏覽: 9,400
  • 回覆: 60
行政長官當選人李家超今日與工聯會代表會面。工聯會會長吳秋北在會後表示,有與李家超表達工聯會有各方面的人才,願意積極參與政府架構,全心全意為香港市民服務。

麥美娟:無收到消息

對於有消息指,工聯會副會長麥美娟有機會轉跑道加入政府,甚至出任局長,麥美娟笑稱沒有補充,指自己沒有收到要加入政府的消息,有關消息只是傳

大家在不同崗位同為香港開新篇!香港需要更多正能量,大家唔好成日批評!

新聞來源連結:

https://www.am730.com.hk/本地/傳麥美娟出任局長-吳秋北-工聯會人才多願參與政府架構/320357

傳啫, 唔一定係真.

麥美娟適合做邊瓣?勞工及福利局局長?

用人唯才

支持Alice!!!

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2022-5-20 21:37 發表
麥美娟適合做邊瓣?勞工及福利局局長?
副政務司長

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2022-5-20 22:18 發表

副政務司長
唔覺佢夠料

引用:
原帖由 沙填入臀門. 於 2022-5-20 21:19 發表
行政長官當選人李家超今日與工聯會代表會面。工聯會會長吳秋北在會後表示,有與李家超表達工聯會有各方面的人才,願意積極參與政府架構,全心全意為香港市民服務。

對於有消息指,工聯會副會長麥美娟有機會轉跑道加入政府,甚至出任局長,麥美娟笑稱沒有補充,指自己沒有收到要加入政府的消息,有關消息只是傳

...
最記得她 怒罵特首

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2022-5-20 22:19 發表

唔覺佢夠料
要啲咩料
又唔係科學家

唔好卦!

引用:
原帖由 賭媽 於 2022-5-20 22:33 發表

要啲咩料
又唔係科學家
幾十年工作剩係圍繞打工仔福利,其他經濟,政治,管理,財政,政制………………識得幾多?

仲要流利普通話同英語

佢頂多只可做副勞工及福利局局長

比卡超已經冇咩料,仲唔揾d勁料嘅班底咪攪住一齊死

引用:
原帖由 沙填入臀門. 於 2022-5-20 21:19 發表

...
麥美娟,較易接受。
如果是葛女士就.........

搡口娟話我吊你老母呀

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2022-5-20 22:39 發表

幾十年工作剩係圍繞打工仔福利,其他經濟,政治,管理,財政,政制………………識得幾多?

仲要流利普通話同英語

佢頂多只可做副勞工及福利局局長

比卡超已經冇咩料,仲唔揾d勁料嘅班底咪攪住一齊死
物以類聚
今屆政府精彩

引用:
原帖由 chilawytk 於 2022-5-20 22:45 發表

麥美娟,較易接受。
如果是葛女士就.........
Look 葛凡話哂博士泥架,精通用app, 肯定升任創科局局長

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]