• 瀏覽: 5,923
  • 回覆: 15
東帝汶獨立先鋒、諾貝爾和平獎得獎者奧爾塔(Jose Ramos Horta)再度當選總統,周五(20日)正式就任。他誓言

小國小心顏色革命喎

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20220520/bkn-20220520150537047-0520_00992_001.html

和平獎得主咁又點﹖睇下民主女神昂山素姬,擊敗被歐美制裁的軍政府登基之後親華,最後被軍事政變推翻,歐美也沒有再有之前大力制裁救女神的舉動了...

奧爾塔果然醒目.

唔通對美英關係加強咩!!!全球攪到今時今日咁既局面、就係美英攪出黎!!!希望拎得個和平獎唔會好似美國D戰犯總統咁!~浪得虛名!!!

睇錯以為奧尼爾

引用:
原帖由 奧林巴斯 於 2022-5-20 16:37 發表
和平獎得主咁又點﹖睇下民主女神昂山素姬,擊敗被歐美制裁的軍政府登基之後親華,最後被軍事政變推翻,歐美也沒有再有之前大力制裁救女神的舉動了...
不聽美國話就話獨裁

今次會是咩顏色

這才是黃道,中國遲早萬邦來朝。

低調d好!

引用:
原帖由 奧林巴斯 於 2022-5-20 16:37 發表
已經制裁到冇嘢可制裁。

引用:
原帖由 人之初大大 於 2022-5-20 16:19 發表
東帝汶獨立先鋒、諾貝爾和平獎得獎者奧爾塔(Jose Ramos Horta)再度當選總統,周五(20日)正式就任。他誓言

小國小心顏色革命喎 ...
唔想要曱命,就唔好批准死白皮NGO落戶。

引用:
原帖由 秋落 於 2022-5-20 19:17 發表

已經制裁到冇嘢可制裁。
有,可以制裁燈燈,唔準佢用大陸啲屎片

天然環境應該很靚,玩水渡假。。無直航又遠, 自由行撐你比較難羅。

引用:
原帖由 cll4793 於 2022-5-20 19:39 發表

唔想要曱命,就唔好批准死白皮NGO落戶。
很難,只要有領事館已經就扎根,你看看美狗急急腳係所羅門重建領事就知,又玩推番政權。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]