• 瀏覽: 56,833
  • 回覆: 49
+5
康希諾生物(06185)公布,世界衞生組織將重組新型冠狀病毒疫苗(5型腺病毒載體)(商品名:克威莎)列入世衞組織的緊急使

繼國藥和科興的克爾來福後,康希諾的克威莎成為中國第三隻獲世衞認可的新冠疫苗。中國加油!

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20220520/bkn-20220520072830059-0520_00842_001.html

呢隻疫苗好似話接種一針就夠了,唔知可以頂到幾耐

期待吸入式疫苗上市

北韓🇰🇵肥仔金⋯就係做比世人睇 幾百萬人中了,反轉報百幾萬人中⋯60死~還要死的是老齢人
冇$打針丫,粗生粗養
好多人急住免費送北韓,但他們送都唔要

呢隻唔係美國勇出品

而係中國首席病毒專家陳薇少將的參與製品當然係掂啦!

引用:
原帖由 獅子男 於 2022-5-20 10:58 發表
康希諾生物(06185)公布,世界衞生組織將重組新型冠狀病毒疫苗(5型腺病毒載體)(商品名:克威莎)列入世衞組織的緊急使

繼國藥和科興的「克爾來 ...
仲有我哋呆灣嘅「高端」。

引用:
原帖由 理+誠 於 2022-5-20 12:09 發表

台灣人自己都話同打鹽水無分別。

引用:
原帖由 理+誠 於 2022-5-20 12:09 發表

1450快啲出嚟唱好

但去唔去日本

引用:
原帖由 cwilson1 於 2022-5-20 12:06 發表
呢隻唔係美國勇出品

而係中國首席病毒專家陳薇少將的參與製品當然係掂啦!
呢隻應該係解放軍用,信得過

聽講在墨西哥、巴基斯坦、匈牙利、智利已獲得緊急使用授權。

暫時沒有發現和疫苗相關的嚴重不良反應、不良事件。
睇落應該幾好咁喎!而且只打一針。

腺病毒載體  ??
呆灣 那種 ??

唔病唔知身子好,北韓今日午間新聞讚掦人民身體子 較南韓的優點秀和強

引用:
原帖由 寒冬富有蝦仁 於 2022-5-20 12:04 發表
期待吸入式疫苗上市
x2

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]