• 瀏覽: 11,177
  • 回覆: 57
https://www.google.com/amp/s/cn.glbnews.com/05-2022/1432273627/

周一(5月16日),美國空軍表示,5月14日,美國空軍B-52H轟炸機在南加州海岸成功發射一款高超音速武器,即AGM-183A空射快速反應武器(ARRW)。

世上果然沒有美國做不到的事

笑死人,知不知道高超音速武器是怎樣定義?
音速5倍以上的武器。

美國這只是入門級,還要比別人遲幾年才成功,就吹到美國無所不能?
無知還是面皮厚呢?

北韓的高超音速都10倍音速啦。

美國今日先至試驗成功,嘩,好勁呀,不過…

中國、俄國已經實際部署,俄國更已經在實戰中使用

連北韓都早過美國成功喎

樓主,你啱啊,真係沒有美國做不到的事啊。

只係做得比其他人慢啲啫,都叫做到嘅

1450強項咀炮...

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2022-5-20 03:24 發表
https://www.google.com/amp/s/cn.glbnews.com/05-2022/1432273627/

周一(5月16日),美國空軍表示,5月14日,美國空軍B-52H轟炸機在南加州海岸成功發射一款高超音速武器,即AGM-183A空射快速反應武器(ARRW)。

世上果然沒有美國做不到的事
當然, 世界最強黑客有咩偷唔到.

點會唔成功呀,只係行第2條路,而家一齊行

之前試射多次失敗之後, 唔係講到高超音速武器無用咩? 仲話停止開發, 唔需要開發既咩

原來只係想掩飾自己的失敗, 而家首次成功了, 又可以吹噓, 可以迫小國服從其霸權交保護費及"免受侵略費", 更可以用武力威嚇自己D馬仔唔可以跳船了

5知

引用:
原帖由 HEYAYA 於 2022-5-20 11:40 發表
之前試射多次失敗之後, 唔係講到高超音速武器無用咩? 仲話停止開發, 唔需要開發既咩

原來只係想掩飾自己的失敗, 而家首次成功了, 又可以吹噓, 可以迫小國服從其霸權交保護費及"免受侵略費", 更可以用武力威嚇自己D馬仔唔可以跳船了
愛國者都5倍,薩德導彈都八倍音速,根本就一早有,5O年前已造出3.3倍音速戰機啦

引用:
原帖由 寒冷方正的蘿蔔 於 2022-5-20 11:46 發表

愛國者都5倍,薩德導彈都八倍音速,根本就一早有,5O年前已造出3.3倍音速戰機啦
柒少陣啦, 竟然可以將兩者混為一談

攔截彈速度又唔知, 超音速導彈既一般定義及技術又唔知

YC既無知, 真係超乎你想像

引用:
原帖由 sheung1009 於 2022-5-20 05:34 發表

笑死人,知不知道高超音速武器是怎樣定義?
音速5倍以上的武器。

美國這只是入門級,還要比別人遲幾年才成功,就吹到美國無所不能?
無知還是面皮厚呢?

北韓的高超音速都10倍音速啦。
北韓除了吹牛及飢餓
其他都是假的

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2022-5-20 08:00 發表
美國今日先至試驗成功,嘩,好勁呀,不過…

中國、俄國已經實際部署,俄國更已經在實戰中使用

連北韓都早過美國成功喎
中國的弱爆引擎技術能做高超音速導彈??

引用:
原帖由 HEYAYA 於 2022-5-20 11:52 發表

柒少陣啦, 竟然可以將兩者混為一談

攔截彈速度又唔知, 超音速導彈既一般定義及技術又唔知

YC既無知, 真係超乎你想像
美國有最超級電腦,
美國做不到的
其他國家更不可能做到

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2022-5-20 10:48 發表
樓主,你啱啊,真係沒有美國做不到的事啊。

只係做得比其他人慢啲啫,都叫做到嘅
慢總好過吹噓, 美國佬一向發展武器非常慢, 又貴, 又多測試, 但出到嚟嘅成效非常高, 早前已幾次測試高超音速導彈失敗, 但仍會繼續做, X47無人機成功啦, 但最後都取消, 美國佬考量太多啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]