• 瀏覽: 37,558
  • 回覆: 140
+2
https://www.express.co.uk/news/politics/1606839/Shock-poll-Ukraine-Zelensky-Biden-lose-war-Russia-Putin-Democracy-Institute-news

美國民意調查顯示, 不介意烏克蘭輸 比支持烏克蘭既多, 3個月就扭轉民意, 就算全美國主流媒體24/7撐烏, 只有一個FOX NEWS 新聞頻度既TUCKER CARLSON 一人唱反調, 同一堆YOUTUBER, 已經足夠將民調逆轉... 美國極左派, 不少右派既人基本已經反對政府干涉俄烏戰爭....拜登民望繼續下跌, 多個民調顯示多數美國人對拜登處理俄烏事件有負面評價...
搞到歐洲佬要全面新聞封鎖, 連YOUTUBE 同其他媒體有撐俄既都要BLOCK, 要抄足共匪呢類獨裁高壓國家既手段....

討論俄羅斯公關勝利策略:

1) 懂得利用右派大美國主義

美國右派充滿大美國主義, 多年積怨仇恨美國政府漠視美國中部基層社群, 仇恨外來移民,  以400億比烏克蘭, 美國人卻要訓街,冇奶粉, 通漲民生卻冇人理既說法, 足夠令到右派妒忌恨, 幾個親俄右派議員扇風點火, 一夜之間民意變成, 晤好再幫D 烏人....

2) 對準極左派心理

極左派一向反政府反戰反白人優越主義, 再火上加油中曬極左要害, 將納粹主義既烏克蘭部隊
AZOV 多次批評....俄羅斯人更懂用呢點製作多個將烏克蘭同納粹主義既MEME散播出去..
美國極左派將烏克蘭=納粹白人主意到處唱, 右派亦付和, 用來指平日批評TRUMP 白人優越主義既民主黨支持者虛偽, 令到民主黨支持者不斷要為烏克蘭洗白

就算以往未被西方封鎖之前, 俄羅斯官方傳媒RT 在YOUTUBE 等網絡平台都比共匪CCTV影響力大好多, 好多西方人想聽到主流傳媒對立既立場都會留意RT, 反觀CCTV一潭死水... 中國的確係一個招牌責得死幾十個工程師, 可惜其他方面, 例如公關, 真係掟10個核彈都炸死晤到一個公關人才, 中國共匪共關廢慘得可憐, 成日要靠左禁右禁, 全球傳媒自由榜 中國排尾6, 仲低過俄羅斯20名....
人地普京會成日電視上網絡上同國民溝通, 解釋政策既由來...
共匪開口就只會句句官腔自誇, 落後+低智, 黃種人最低劣最脫節既典範, 學野啦, 北京原始人.

阿智將,美國民意逆轉唔係因為俄羅斯公關。係因為本來三蚊幾美金一加侖氣油,而家要超過六蚊。 好多美國人個個星期入完油睇見要俾近一百蚊就問候敗登老母,之後就話DLLM,重要打幾L耐呀?

美國人普通都唔聰明, 就一樣嘢話關稅有益美國都咁多人信.

引用:
原帖由 DocHolliday 於 2022-5-20 03:53 發表
阿智將,美國民意逆轉唔係因為俄羅斯公關。係因為本來三蚊幾美金一加侖氣油,而家要超過六蚊。 好多美國人個個星期入完油睇見要俾近一百蚊就問候敗登老母,之後就話DLLM,重要打幾L耐呀?
小粉紅頭腦夠簡單, 傳媒大封鎖既歐洲一樣油價升,但歐洲人一樣死撐烏克蘭, 仲要領養烏克蘭難民都毫無怨言...
美國民主黨支持者一樣死撐,不過民主黨以外既人就圍插澤連斯基...
油價三月頭已經升, 民意逆轉係近禮拜既事, 通脹只係潛在原因,
但冇導火線係冇辦法令愛表現鋤強扶弱道德撚白人去反傳媒指定既立場
共匪對於公關既理解就同你一樣LEVEL, 所以註定公關被白人禁住打, 打到體無完膚

引用:
原帖由 SOMA1963 於 2022-5-20 04:44 發表
美國人普通都唔聰明, 就一樣嘢話關稅有益美國都咁多人信.
美國人習慣被身份政治道德綁架, 本來晤係蠢都變蠢,
同樣強國人被民族尊嚴綁架, 任何事都以在洋人面前榮耀做中心, 本來晤係蠢都變蠢,
最醒就係權貴, 懂得利用愚民呢D 心理死穴, 令到佢地似扯線公仔咁, 一用道德 / 民族尊嚴綑綁就乖乖歸位

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2022-5-20 03:07 發表
https://www.express.co.uk/news/politics/1606839/Shock-poll-Ukraine-Zelensky-Biden-lose-war-Russia-Putin-Democracy-Institute-news

美國民意調查顯示, 不介意烏克蘭輸 比支持烏克蘭既多, 3個月就扭轉民意, 就算全美國主流媒體24/7撐烏, 只有一個FOX NEW ...
最好嘢系美國,洗腦神功培養大邦忠心羊驢;頭腦廢過垃圾桶、叫聲大過毛孩。

引用:
原帖由 神經箭 於 2022-5-20 07:01 發表

最好嘢系美國,洗腦神功培養大邦忠心羊驢;頭腦廢過垃圾桶、叫聲大過毛孩。
呢D 係你強國PR廢過核爆所致

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2022-5-20 07:06 發表

呢D 係你強國PR廢過核爆所致
好彩!一味靠吹咪好似你祖宗美國咁亂過亂世佳人囉!
選啦!拜老與特老任你地選。

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2022-5-20 07:00 發表

同樣強國人被民族尊嚴綁架, 任何事都以在洋人面前榮耀做中心, 本來晤係蠢都變蠢,
最醒就係權貴, 懂得利用愚民呢D 心理死穴, 令到佢地似扯線公仔咁, 一用道德 / 民族尊嚴綑綁就乖乖歸位
愚民?謝謝你的標凖示範!

引用:
原帖由 神經箭 於 2022-5-20 07:19 發表

好彩!一味靠吹咪好似你祖宗美國咁亂過亂世佳人囉!
選啦!拜老與特老任你地選。
弱雞強國PR咪要搞到左禁右禁自己國民同文化業囉,
斯德哥爾摩綜合症, 覺得係榮耀?
呢D 咪就係愚民囉

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2022-5-20 07:34 發表

弱雞強國PR咪要搞到左禁右禁自己國民同文化業囉,
斯德哥爾摩綜合症, 覺得係榮耀?
呢D 咪就係愚民囉
所以美國啱晒羊驢囉,鍾意點都得;殺人或被殺,開口得罪人或被人得罪,總之人人可以率性而為。呢的畜類唔啱人類社會嘅。返你祖家皆大歡喜。

引用:
原帖由 神經箭 於 2022-5-20 07:41 發表

所以美國啱晒羊驢囉,鍾意點都得;殺人或被殺,開口得罪人或被人得罪,總之人人可以率性而為。呢的畜類唔啱人類社會嘅。返你祖家皆大歡喜。
美國就係世界霸主, 任意妄為, 大奸大惡
共匪國就係外面比人插到體無完膚既東亞病夫,  只敢返到屋企欺壓自己老婆子女既無賴懦夫,
根本一樣係畜牲,  並冇任何道德高地可企

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2022-5-20 07:49 發表

美國就係世界霸主, 任意妄為, 大奸大惡
共匪國就係外面比人插到體無完膚既東亞病夫,  只敢返到屋企欺壓自己老婆子女既無賴懦夫,
根本一樣係畜牲,  並冇任何道德高地可企
所謂既【外面】,嗎又係世界霸主同班美狗,世界霸主要D美狗插中國,你班美狗點敢唔做呢?根本只是一班畜牲。
你口中既【共匪國】,係地球上少數沒有美軍基地的國家,可以保護到自己老婆子女免被美軍強姦的國家,人民免被世界霸主欺凌的國家。

不過,蔣賊省就要食萊豬,天價買過期武器啦。

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2022-5-20 07:00 發表

歐洲咪又係比人權觀綁架, 唔買俄仔天然氣同汽油, 咪自己揾自己笨7. 如果真係完全唔用俄仔嘢, 實食粥水, 德國話唔用, 巳家叫國民沖涼只可以沖三個部位.

道德, 民族尊嚴係一個國家定海神針, 唔講呢D不如唔好做人, 美國就係無道德問題, 因為佢地嘅道德標準係隨時可以改變, 唔會有國家對佢有祈望, 但佢又衰在又想修身要名, 不過又做得差, 過得幾年都冇人理佢.

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2022-5-20 08:31 發表

所謂既【外面】,嗎又係世界霸主同班美狗,世界霸主要D美狗插中國,你班美狗點敢唔做呢?根本只是一班畜牲。
你口中既【共匪國】,係地球上少數沒有美軍基地的國家,可以保護到自己老婆子女免被美軍強姦的國家,人民免被世界霸主欺凌的國家。

不過,蔣賊省就要食萊豬,天價買過期武器啦。
白人歐美澳反中國係必然, 但亞洲印度台灣日韓菲越等鄰近地區都憎中國 先夠失敗, COVID之後仲更加人見人憎,
一個國家搞到名臭全球真係折墮...

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]