• 瀏覽: 28,671
  • 回覆: 221
+3
引用:
原帖由 華爾街之牛 於 2022-5-20 00:02 發表
俄軍包圍烏克蘭馬里烏波爾亞速鋼鐵廠,隨着駐守的烏軍撤出而落幕。俄羅斯紅星電視台記者進入亞速鋼鐵廠地下室採訪時,在烏軍遺留物品中,發現...

...
臨急抱佛腳

引用:
原帖由 leung1119 於 2022-5-20 00:56 發表

臨急抱佛腳
你要知道《孫子兵法》之外.........發現另一本是希特勒自傳《我的奮鬥》...!!
這新聞明顯就是個坑..........!!

俄電視台主要是報導會重建鋼鐵廠.........問題轉成中文之後就變味....!!

China 又要硬食

老點軍校早已教。

重係古代咩?

老尾嘅老㸃軍校將孫子兵法列為必修科.

好出奇咩 美軍都有 當年邱吉爾都有參考

引用:
原帖由 清風水靜 於 2022-5-20 01:07 發表

你要知道《孫子兵法》之外.........發現另一本是希特勒自傳《我的奮鬥》...!!
這新聞明顯就是個坑..........!!

俄電視台主要是報導會重建鋼鐵廠.........問題轉成中文之後就變味....!!
原來又係餓9老作新聞

再次證明中國文明唧偉大,果位唔認同中國文明唧人,又點睇呢?可惜烏克蘭睇咗用處不大,孫子兵法係講戰略,唔係講戰術。

引用:
原帖由 ryokun99 於 2022-5-20 02:54 發表
再次證明中國文明唧偉大,果位唔認同中國文明唧人,又點睇呢?可惜烏克蘭睇咗用處不大,孫子兵法係講戰略,唔係講戰術。
烏雞真係睇得明就唔會on99做跟美狗引發戰爭。

好過揾到本九陽神功

引用:
原帖由 華爾街之牛 於 2022-5-20 00:02 發表
俄軍包圍烏克蘭馬里烏波爾亞速鋼鐵廠,隨着駐守的烏軍撤出而落幕。俄羅斯紅星電視台記者進入亞速鋼鐵廠地下室採訪時,在烏軍遺留物品中,發現...

...
烏克蘭人邊有智慧去瞭解孫子兵法,他們祗懂得唯一條兵法,最後一招,第三十六著,走為上著呀,大佬呀!邊個重信宅男司機果條弱智仔

頂到咁耐,以一打十已經好勁

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]