• 瀏覽: 7,788
  • 回覆: 48
+2
一人舌戰多頭戰狼,啲挺京派氣炸了!

https://youtu.be/a7XFYMTroOI進入香討影片區

1450的文宣無討論價值。

引用:
原帖由 無盡師兄 於 2022-5-19 11:52 發表
1450的文宣無討論價值。
無討論價值,你又留言?

唔討論就行L開喇!

引用:
原帖由 hkschan 於 2022-5-19 12:00 發表

無討論價值,你又留言?

唔討論就行L開喇!
辱罵會員要不得,已經檢舉

台灣文宣根本無討論價值,我無講錯架。

引用:
原帖由 無盡師兄 於 2022-5-19 12:02 發表

辱罵會員要不得,已經檢舉
咁叫辱罵,平宜咗你喇!咁玻璃心,以後唔好上嚟喇!

引用:
原帖由 無盡師兄 於 2022-5-19 12:03 發表
台灣文宣根本無討論價值,我無講錯架。
唔通俄國啲文宣有討論價值?

比人開罐頭開到手軟,撒兵基輔、切爾尼科夫,叫做取得第一階段勝利,呢咪文宣咪笑死人喇!

天花龍鳳都冇用,烏克蘭一百萬雄獅在哪裡?

不是俄軍單方有損失,烏方其實也慘重,
但是在媒體單向的報導下,挺俄派是比較難拿出具體的舉證。
試想想,到處也能傳出烏軍彪炳的戰績,
但是偏偏在鋼鐵廠就完全沒有表現,因為當已受注目的戰區,成敗根本是編不出來。

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 佛口蛇心。十一 於 2022-5-19 12:56 發表
不是俄軍單方有損失,烏方其實也慘重,
但是在媒體單向的報導下,挺俄派是比較難拿出具體的舉證。
試想想,到處也能傳出烏軍彪炳的戰績,
但是偏偏在鋼鐵廠就完全沒有表現,因為當已受注目的戰區,成敗根本是編不出來。
東方都有挺俄報道的,點解你咁講㗎!

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intn ... 0519_00992_001.html

引用:
原帖由 hkschan 於 2022-5-19 12:18 發表

比人開罐頭開到手軟,撒兵基輔、切爾尼科夫,叫做取得第一階段勝利,呢咪文宣咪笑死人喇!

睇下個今日戰場control map,現實係殘酷嘅,烏克蘭有五分一國土已經被俄羅斯佔領,基輔、切爾尼科夫只係轉移戰線,而且馬里烏波爾淪陷,亞速營全軍投降,呢啲已經唔係文宣,全世界新聞有報道。

引用:
原帖由 hkschan 於 2022-5-19 13:52 發表

東方都有挺俄報道的,點解你咁講㗎!

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20220519/bkn-20220519080026724-0519_00992_001.html
我唔係話俄方嘅消息無報導,而係烏方失利嘅其實消息好缺乏,
烏方失利嘅報導,好多時只係靠自發性收集翻嚟,
所以導致台灣嗰個節目,挺俄派好難有具體嘅舉證嚟反駁。
舉個例子:
有人具體報導烏方戰力損失咩?無囉!
就算投降都被媒體描述成為撤退,
烏克蘭損失幾多,根本一直係被隱瞞。

上電視臺做節目,講野都要有根據,
唔同上香討,網上傳聞都可以當新聞。

引用:
原帖由 hkschan 於 2022-5-19 12:18 發表

咁不如討論下1450啲文宣
例如"運重武器去馬里烏波爾"、"F35摧毀核武"
請交代下以上奇策既進度

引用:
原帖由 佛口蛇心。十一 於 2022-5-19 15:49 發表

我唔係話俄方嘅消息無報導,而係烏方失利嘅其實消息好缺乏,
烏方失利嘅報導,好多時只係靠自發性收集翻嚟,
所以導致台灣嗰個節目,挺俄派好難有具體嘅舉證嚟反駁。
舉個例子:
有人具體報導烏方戰力損失咩?無囉!
就算投降都被媒體描述成為撤退,
烏克蘭損失幾多,根本一直係被隱瞞。
很簡單,因為有詳細資料的烏克蘭造假/唔講,當然沒有烏方戰力損失資料啦。

畢竟俄烏戰線這麼多,打仗的第一要務是保命/攻擊/達到戰略目的,清算戰果是事後做的。
俄國根本沒詳細資料,只得大概。
既然沒實際情況,言論又被封鎖,只講重要(不能忽略)事件便可。
畢竟講太多就可能令重要事件被轉移話題啦。

主題標籤 #俄羅斯
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]