• 瀏覽: 25,839
  • 回覆: 69
  • 追帖: 1
+4
引用:
原帖由 巴巴先生 於 2022-5-21 11:26 發表

所以一定要中央協調.....呢D政策涉及國家的政策....
減隔離日數係大勢所趨....但如何執行就要考中央智慧.....
清零是必須的,否則通關大難。
為了香港居民,犧牲大灣區值得嗎? 愛國的請回去長住就成,一家齊整,不用分隔。

汪阿姐去澳門,就隔離21日

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2022-5-21 10:43 發表

就算國家也不能做到滴水不漏...否則國家點會話要"動態清零"?
社會面清零就可以

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2022-5-19 05:20 發表
人地李家超做野駛鬼要佢教?
依家係要提升第3針比率為先...始終香港依家仲有100萬人未打第3針.....
"全民強檢"呢四隻字只係政治手段,只係用黎拉林太落台而已.....
你睇下依家藍營都無人提呢四隻字就知咩事啦.....

國家也預期2023年都未必有醫新冠的藥推到出黎全民普及(否則佢地唔會連亞洲杯都放棄主辦),中央都話要有長期作戰的決心,相 ...
球塲還有強檢設施候命,強唔強檢,家超丶周容話到事咩?

你要通,必定要乾淨才放行,否則14天隔離

引用:
原帖由 pangyip 於 2022-5-21 16:21 發表

錯,我估現在伺機報徐一箭之x,幫佢洗底
徐X偉得罪左中央....佢仲點會有運行?

引用:
原帖由 pangyip 於 2022-5-21 16:28 發表
汪阿姐去澳門,就隔離21日
佢過去果陣已經改左14日了....

引用:
原帖由 pangyip 於 2022-5-21 16:27 發表

清零是必須的,否則通關大難。
為了香港居民,犧牲大灣區值得嗎? 愛國的請回去長住就成,一家齊整,不用分隔。
所以果班政棍議員當日狂逼政府同內地免檢跟本就強人所難....

依家家超上場....佢地只係叫家超去"盡量爭取"而唔係要佢"一定要做"...兩種不同態度...

但班政棍議員...對呢個議題態度仍然好離地......

深圳會通関,但一發現多幾單傳入,就融斷

檢完又可由外地傳入,除非只通中國關

引用:
原帖由 pangyip 於 2022-5-22 01:05 發表
深圳會通関,但一發現多幾單傳入,就融斷
班議員到時又嘈時任行政長官李家超的了.....

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2022-5-22 04:20 發表

班議員到時又嘈時任行政長官李家超的了.....
嘈都冇用,骯髒就唔比你入

中各是純潔的,不能任你隨便入

全民檢測唔係話做就做 要有足夠嘅檢測量 林鄭之前講 香港每日最多做30萬個檢測 冇中央大力支持 點做全文檢查 七日驗三次 二千幾萬幾檢測量 同而家嘅能力相差十倍 如果只係快速檢測 又驚有漏洞 所以有相當難度

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2022-5-22 11:27 發表
全民檢測唔係話做就做 要有足夠嘅檢測量 林鄭之前講 香港每日最多做30萬個檢測 冇中央大力支持 點做全文檢查 七日驗三次 二千幾萬幾檢測量 同而家嘅能力相差十倍 如果只係快速檢測 又驚有漏洞 所以有相當難度
穩廣州幫手!廣州有達因,金域檢測,幾家大廠,基本每個檢測大廠都有一日上百萬的檢測能力

用高鐵把標本統一運上去廣州,一個小時到南站,再送去實驗室就是

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]