• 瀏覽: 56,014
  • 回覆: 523
+9
對於注射科興疫苗不能入境日本,商務及經濟發展局局長邱騰華表示,今早(18日)向日本總領事表達意見,希望能夠做到疫苗認可,

局長也祟日

局長不如快D向777同141爭取返香港唔使隔離7日仲好

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20220518/bkn-20220518115200452-0518_00822_001.html

去日本的基本係傻閪

邱局長應以牙還牙同日本仔講:不打科興疫苗不能入境香港

其實邱某都無必要無須刻意咁做,唔出聲等日本政府自己提出接受科興、國藥唔好?'「冀」得認可?應該話唔接受就後果自負。
明知日本旅遊業最終會倚賴或渴求來自甚麼國家嘅遊客,呢段時間尤其日本剛對外來遊客放寬入境時,提出嚟把托?疫情好番哂?會有海量人仕去日本旅遊?返嚟唔駛隔離7日?抑或....俾個籍口俾條台階日本政府?

想知其他國家?

引用:
原帖由 atang 於 2022-5-18 15:29 發表

哇~ 飛雲 機會黎啦!

引用:
原帖由 ctsdc 於 2022-5-18 15:50 發表
其實邱某都無必要無須刻意咁做,唔出聲等日本政府自己提出接受科興、國藥唔好?'「冀」得認可?應該話唔接受就後果自負。
明知日本旅遊業最終會倚賴或渴求來自甚麼國家嘅遊客,呢段時間尤其日本剛對外來遊客放寬入境時,提出嚟把托?疫情好番哂?會有海量人仕去日本旅遊?返嚟唔駛隔離7日?抑或....俾個籍口俾條台階日本政府?
自我矮化香港……日本遲早都會跪……唔靠中國同香港唔通靠d窮西咩

引用:
原帖由 夜來人 於 2022-5-18 16:13 發表
哇~ 飛雲 機會黎啦!

科與世衛也認可,㗎仔作反呀!
踢日本走

引用:
原帖由 ctsdc 於 2022-5-18 15:50 發表
香港同日本搞『旅遊氣泡』, 先至有利港人遊日~

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2022-5-18 16:29 發表

香港同日本搞『旅遊氣泡』, 先至有利港人遊日~
緊係要優惠日本妹啦!咁先可以強迫消費

引用:
原帖由 atang 於 2022-5-18 15:29 發表

引用:
原帖由 paoon 於 2022-5-18 15:11 發表
對於注射科興疫苗不能入境日本,商務及經濟發展局局長邱騰華表示,今早(18日)向日本總領事表達意見,希望能夠做到疫苗認可,

局長也祟日

局長不如快D向 ...
冇骨氣

即係求日本呀?低能!返香港都要隔離,你咁心急開聲做乜

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]