• 瀏覽: 6,051
  • 回覆: 57
點解搭西鐵過海唔喺南昌轉東涌線去中環轉港島線去金鐘?

引用:
原帖由 funny12 於 2022-5-19 10:30 發表
點解搭西鐵過海唔喺南昌轉東涌線去中環轉港島線去金鐘?
而家是講屯馬線在馬鞍山上車班人,不是屯門班人。

引用:
原帖由 kkk168 於 2022-5-19 10:51 發表

而家是講屯馬線在馬鞍山上車班人,不是屯門班人。

原來係咁

引用:
原帖由 戇居士電梯佬 於 2022-5-18 11:07 發表
12卡變9卡,啲車足足少咗3/4載客量,
你黨鐵係唔係將車費減翻3/4吖?
但係列車數量多過舊車,舊車28列,新車37列wo 

手足邊鬧黨鐵,就係咁撘,邊鬧大陸,就係咁飲東江水,食大陸野😂

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-5-18 09:04 發表
港鐵真係好受港人歡迎
我每日返工大埔去火炭, 都唔可以一班車上到...最少都第二班先有"隙"....

之前小黃人又話無人搭既?

引用:
原帖由 戇居士電梯佬 於 2022-5-18 11:07 發表
加密班次呀,你唔好講d唔講d啦。

上車難真是要看幾點鐘,又要看心態,要是最後一刻衝出家門口,心急如焚的就算得前面四五個人都會變成眼中障礙,但返工時間鬆動的,前面即使五十人又如何。

引用:
原帖由 gakoduck 於 2022-5-18 09:36 發表
上下班繁忙時段,轉車站要等一兩班車好正常
要在非繁忙時間、晚上和夜晚才不逼人

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2022-5-30 14:52 發表

加密班次呀,你唔好講d唔講d啦。
非繁忙也要加密班次

引用:
原帖由 pycicamn 於 2022-5-30 15:02 發表

非繁忙也要加密班次
唔洗平衡成本效益?

引用:
9卡係九鐵時代定的,MTR只係負責執行返當年既九鐵既意思,因為12卡唔過到海,紅磡站新月台同舊月台不能同時使用,索性關閉舊月台同拆左舊大堂去,舊月台只保留直通車月台營運

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]