• 瀏覽: 30,089
  • 回覆: 120
+4
繼早前薯餅缺貨後,台灣的美式連鎖快餐店「麥當勞」出現薯條缺貨,引起許多喜愛薯條的顧客擔心。台灣麥當勞表示,因全球航運不穩,薯條無法到.........

一年多前,香港麥當勞都曾經停售薯餅,當時改以粟米杯代替。我非常喜歡,甚至希望以後麥當勞用粟米杯代替薯餅。所以,現在台灣麥當勞停售薯條,我作為香港人相當之明白。

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/chi/2338049/即時-中國-麥當勞因薯條缺貨即日起停售

引用:
原帖由 ichthys2 於 2022-5-17 18:05 發表
繼早前薯餅缺貨後,台灣的美式連鎖快餐店「麥當勞」出現薯條缺貨,引起許多喜愛薯條的顧客擔心。台灣麥當勞表示,因全球航運不穩,薯條無法到.........

一年多前,香港麥當勞都曾經停售薯餅,當時改以粟米杯代替。我非常喜歡,甚至希望以後麥當勞用粟米杯代替薯餅。所以,現在台灣麥當勞停售薯條,我作為香港人相當之明白。

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/chi/2338049/即時-中國-麥當勞因薯條缺貨即日起停售
嚇死,重以為係香港麥當勞添😅

大陸都未出手, 台灣已經頂唔住 

菜陰門話,做愛出薯粉。

台灣有很多水果,可以炸香蕉。

炸鳳梨

嚇得我,以為發生喺香港

引用:
原帖由 lam_km 於 2022-5-17 18:38 發表
台灣曾經有人教食蕉可以連皮食,所以
炸蕉皮食

所有西方餐廳應該強制關閉!

支持台麥用菠蘿代替薯條

引用:
原帖由 lam_km 於 2022-5-17 18:38 發表
唔好亂UP!台灣啲香蕉係要用水煮嘅................賴清德講嘅!

引用:
原帖由 ichthys2 於 2022-5-17 18:05 發表

一年多前,香港麥當 ...
唔係化?

引用:
原帖由 lam_km 於 2022-5-17 18:39 發表
炸鳳梨
不是香蕉皮嗎 ?

唔明, 阿爺無條件甘照顧香港, 但台灣年年比左甘多保護費比美國但點解連一舊蕃薯都唔關照台灣

引用:
原帖由 lam_km 於 2022-5-17 18:39 發表
炸鳳梨
炸霧蓮炸文蛋

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]