• 瀏覽: 16,688
  • 回覆: 86
+3
通訊事務管理局接獲投訴,指去年2月16日,商台叱咤903節目《早霸王》有主持在聽眾來電環節中,涉嫌以「戇居者有其屋」一詞,嘲笑及侮辱「

唔知係咪住居屋嘅黃人投訴呢個黃台呢??

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1837780/即時-港聞-商台-早霸王-主持被投訴嘲笑居屋業主-遭通訊局勸喻

我日日都聼。。。其實都OK, 收晒了。。

心態問題

曱甴傷台快D執左佢啦!

話時話,以前嘅居屋真係唔on居,起碼夠大,價錢平

商台執咗佢啦

引用:
原帖由 9big 於 2022-5-16 18:39 發表
通訊事務管理局接獲投訴,指去年2月16日,商台叱咤903節目《早霸王》有主持在聽眾來電環節中,涉嫌以「戇居者有其屋」一詞,嘲笑及侮辱「

條粉腸不嬲咁口臭,咪阻住我聽瘋Show快活人

引用:
原帖由 sylm01 於 2022-5-16 20:04 發表
話時話,以前嘅居屋真係唔on居,起碼夠大,價錢平
而家唔平?

以為語出驚人好好笑, 其實最「戇居」就係佢, 所以話「禍從口出」。

引用:
原帖由 趣緻寶寶 於 2022-5-16 21:19 發表
商台執咗佢啦
岩~拆鬼左佢用黎起樓

早霸王唔係第一次比人投訴, 佢根本就無意改善.

引用:
原帖由 人之初大大 於 2022-5-16 21:38 發表

而家唔平?
而家唔係平,係貴過私人樓,我講二手樓,二手居屋 未補地價,可以拍住豪宅咁濟,呢一年 二手市場已經跌10-20%,但二手居屋重要破頂。

引用:
原帖由 人之初大大 於 2022-5-16 21:38 發表

而家唔平?
30年前買,實用530尺,25萬6千大元,我的第一層樓,居屋

引用:
原帖由 9big 於 2022-5-16 18:39 發表

笑人的主持唔知有冇屋住呢?🤭🤭🤭🤣🤣🤣

引用:
原帖由 波濤橙色獅子 於 2022-5-16 21:31 發表

條粉腸不嬲咁口臭,咪阻住我聽瘋Show快活人
瘋Show走左白金豪,大塊田,爽晒

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]