• 瀏覽: 3,106
  • 回覆: 28
引用:
原帖由 食屎的硬膠超人 於 2022-5-16 16:29 發表
樓價高踞不下,想擁有一個安樂窩並不容易。一名網民於討論區發文,指因預算有限,故考慮購買油尖旺區的200呎納米樓「上車盤」,當作投資再...

...
而家靠自己,都幾難上樓

AA日日想別人瞓身供樓, 納米樓要當係寶 

引用:
原帖由 食屎的硬膠超人 於 2022-5-16 16:29 發表
樓價高踞不下,想擁有一個安樂窩並不容易。一名網民於討論區發文,指因預算有限,故考慮購買油尖旺區的200呎納米樓「上車盤」,當作投資再...

...
點解唔番大灣區買??一程港鐵到金鐘。

呢個銀碼,買到 1500 呎 不是夢

.

引用:
原帖由 暴龍隊員 於 2022-5-16 16:38 發表

.
甲由掛
不過大陸樓按揭未必做到淋病plan,儲5成穩陣啲

引用:

...
好過亂洗$、小富由儉

買已補地價舊居屋可以住大100尺,裝修將就下就夠錢

引用:

...
90 年初, 層樓兩房兩廳建呎約 500呎, 樓價 50  ???    WHERE ?
我, 90 年初, 層樓兩房兩廳建呎約 404呎, 沙田中心,  100萬
朋友, 90 年初, 層樓1房1廳建呎約 370+呎 , 九龍灣得寶 , 都係一百萬

買大西北舊兩房兆康苑都好過濕九納米樓

引用:
原帖由 hungng 於 2022-5-16 18:35 發表

90 年初, 層樓兩房兩廳建呎約 500呎, 樓價 50  ???    WHERE ?
我, 90 年初, 層樓兩房兩廳建呎約 404呎, 沙田中心,  100萬
朋友, 90 年初, 層樓1房1廳建呎約 370+呎 , 九龍灣得寶 , 都係一百萬
補充:  
88年大學畢業。
我嗰陣萬鬆啲頭/月,
一樣供唔起樓呀,
因為一百萬要供一萬蚊一個月。
嗰陣係同同學夾份買

引用:
原帖由 triumphal_ark 於 2022-5-16 18:25 發表
買已補地價舊居屋可以住大100尺,裝修將就下就夠錢
何止大一百,大一倍都得,舊居屋大把滄海遺珠。

引用:
原帖由 暴龍隊員 於 2022-5-16 16:38 發表

.
最斃呢家關口都 淋病 封呢

引用:

...
有幾慘呀?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]