• 瀏覽: 1,091
  • 回覆: 21
朝鮮新型冠狀病毒疫情持續惡化,朝中社今日(16日)報道,從前日(14日)下午6時至昨午(15日)6時,朝鮮新增約39.2萬宗發燒個案,再多8人死亡,累計約121.3萬人染疫、50人死亡。朝鮮最高領導人金正恩批評國家調撥的藥物未能經藥店送到民眾手中,嚴厲批評官員無盡力。他下達命令動員軍方穩定平壤市的藥品供應。

為左拯救金元帥同北朝鮮全體國民
我在此鄭重呼籲香港人將屋企的連花清瘟膠囊捐比北朝鮮

新聞來源連結:
https://m.mingpao.com/ins/國際/article/20220516/s00005/1652663443267/新冠疫情-朝鮮增39萬發燒病例-8死-金正恩批官員不負責任-動員軍方穩藥物供應

搵中國幫拖啦, 金仔.

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2022-5-16 11:48 發表

好似2020年已經開始封城唔比外國人入境都傳到入去,證明封城只能抗疫而不能防疫…
聽聞係南韓通過飄傳單播毒……

引用:
原帖由 paoon 於 2022-5-16 11:44 發表
朝鮮新型冠狀病毒疫情持續惡化,朝中社今日(16日)報道,從前日(14日)下午6時至昨午(15日)6時,朝鮮新增約39.2萬宗發燒個案,再多8人死亡,累計約121.3萬人染疫、50人死亡。朝鮮最高領導人金正恩批評國家調撥的藥物未能經藥店送到民眾手中,嚴厲批評官員無盡力。他下達命令動員軍方穩定平壤市的藥品供應。

...
金仔拒絕咗中國及外國嘅疫苗
所以香港人捐蓮花清瘟,大概率都係被拒絕

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2022-5-16 11:48 發表

好似2020年已經開始封城唔比外國人入境都傳到入去,證明封城只能抗疫而不能防疫…
講事實??小心國安上門呀!!!

係北韓國安......

.

引用:
原帖由 s336990 於 2022-5-16 11:51 發表

金仔拒絕咗中國及外國嘅疫苗
所以香港人捐蓮花清瘟,大概率都係被拒絕
係拒絕國藥科興阿斯利康衛星V
要求Biotech或Moderna
但北朝鮮低溫儲存設備做唔到

藥物就仲係要夠中國
所以應立即將香港所有蓮花清瘟送去北朝鮮

引用:
原帖由 paoon 於 2022-5-16 11:56 發表

係拒絕國藥科興阿斯利康衛星V
要求Biotech或Moderna
但北朝鮮低溫儲存設備做唔到

藥物就仲係要夠中國
所以應立即將香港所有蓮花清瘟送去北朝鮮
咁你話拒絕機會高定接受機會高?

引用:

封關是不夠, 除非物資都可以自給自足...
漏網之魚就要靠追蹤檢測去堵漏...

引用:
原帖由 s336990 於 2022-5-16 12:03 發表

咁你話拒絕機會高定接受機會高?
《勞動新聞》14日也介紹名為「高麗療法」的症狀療法,建議輕症患者三餐飯後1至2小時內搭配熱水服用4公克的「敗毒散」,連續服用5天,「安宮牛黃丸」則每次吞1至2顆,服用3至5天,或是每次1顆「三香牛黃清心丸」,持續2至3天。至於民俗療法,《勞動新聞》建議,可將金銀花或柳葉放入熱水中,每天喝3次,重症患者則依照醫護人員指示,尋求氧氣治療、防止呼吸衰竭的對策,接受類固醇等專業治療。
原文網址: 朝鮮建議患者「居家撐4週」用民俗療法自救:可吃蜂蜜兼打開窗 | 香港01 https://www.hk01.com/sns/article/770553

引用:
原帖由 paoon 於 2022-5-16 11:44 發表

...
我屋企都成堆真係等過期,而家送比人都無人要

引用:
原帖由 paoon 於 2022-5-16 12:18 發表

《勞動新聞》14日也介紹名為「高麗療法」的症狀療法,建議輕症患者三餐飯後1至2小時內搭配熱水服用4公克的「敗毒散」,連續服用5天,「安宮牛黃丸」則每次吞1至2顆,服用3至5天,或是每次1顆「三香牛黃清心丸」,持續2至3天。至於民俗療法,《勞動新聞》建議,可將金銀花或柳葉放入熱水中,每天喝3次,重症患者則依照醫護人員指示,尋求氧氣治療、防止呼吸衰竭的對策,接受類固醇等專業治療。
原文網址: 朝 ...
所以捐乜嘢呢?
人地都有佢自己一套
唔好同中國/香港加戲啦

引用:
原帖由 s336990 於 2022-5-16 12:36 發表

所以捐乜嘢呢?
人地都有佢自己一套
唔好同中國/香港加戲啦
好野緊係要分享

引用:

又係反科學言論,病毒唔係巫術,一定係通過物理接觸傳染。

引用:
原帖由 gn00260418 於 2022-5-16 12:35 發表

我屋企都成堆真係等過期,而家送比人都無人要
呢隻藥好涼,有 d 人食左會頭暈

主題標籤 #新冠肺炎
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]