• 瀏覽: 23,056
  • 回覆: 222
+19
好在我戒左呢啲嘢好耐

引用:
原帖由 productdesigner 於 2022-5-16 11:10 發表
香腸常用於日常早午餐、燒烤、火鍋及派對中,但往往暗藏「健康陷阱」。消費者委員會測試市面30款香腸樣本,發現近9成屬「高鈉」、5成屬「高脂」,

...
報告出完,市面照賣 

引用:
原帖由 H叔 於 2022-5-16 12:09 發表
好在我戒左呢啲嘢好耐
過到初一過不了十五..........!!

易潔鑊.........基因改造食物及受核污染的海產等等......!!
你還是認命吧..........!!

患癌的風險足足是過去的一部有多..........!!
即使傢俱都有可能放出致癌氣體..........平時的清潔劑散發的氣味都唔簡單...!!
當代致癌物無處不在.........唉.....!!

美國佬行資本主義,要賺錢,話之你死!你有自由唔食嘅!

火腿同香腸  每次想買嘅時候就諗起都唔知乜嘢製造  最後都唔買

引用:
原帖由 清風水靜 於 2022-5-16 12:08 發表

過去成本低.........加上養動物時都唔會加激素.........更加唔會加入改基因飼料.....!!

所以近年有大量人生癌症...........並且都在40歲左右的人身上......!!
反為舊時人可以活到80歲.........新一代老人活到70歲就有很多問題.....!!
去到75歲左右.......多數會有輕微老人痴呆......!!
食得加工肉類食品就預咗冇益㗎啦。
午餐肉,火腿,五香肉丁等等,啲人一樣照食。

引用:
原帖由 清風水靜 於 2022-5-16 12:08 發表

過去成本低.........加上養動物時都唔會加激素.........更加唔會加入改基因飼料.....!!

所以近年有大量人生癌症...........並且都在40歲左右的人身上......!!
反為舊時人可以活到80歲.........新一代老人活到70歲就有很多問題.....!!
去到75歲左右.......多數會有輕微老人痴呆......!!
"所以近年有大量人生癌症.........並且都在40歲左右的人身上....."
-- 一直有, 不是最近幾年..

https://www3.ha.org.hk/cancereg/tc/allagesresult.asp

OMG

引用:
原帖由 razcphae 於 2022-5-16 12:04 發表
人類滅絕計畫
出街食飯注意唔好食打散的東西........最好是整件上........例如牛扒整件....!!
少食肉餅等東西........除非自家煮......!!

飲料最好少飲..........因為很多化學物...........!!
例湯最好少飲......尤其是血壓高的人士.........痛風的人更是禁忌.....!!

引用:
原帖由 hhpeter 於 2022-5-16 12:16 發表

"所以近年有大量人生癌症...........並且都在40歲左右的人身上......!!"
-- 這不是事實, 沒有證據

https://www3.ha.org.hk/cancereg/tc/allagesresult.asp
全球數字......不止是香港..........!!
癌症走向年青化是事實..........!!

寧食廚師牌雞肉腸,也不食國產肉腸

加工食品係咁上下

吾駛好似榴蓮紅甘富有都會腎衰竭架,食得呢D香腸腎好快衰左冇藥醫,只能換腎,你有冇水?洗腎?慘,三日一次,每次三個鈡,好鬼貴。美國鬼資本家只想積聚財富理得你死。美國鬼傳媒同政府有關部門吾敢揭露大企業嘅衰野架,否則會比美國中央情報局搞掂人間蒸發,這是美國人對國家安全嘅守則,不得破壞大企業信譽,佢地系總統及各議員嘅後台大佬

幾十年  而家先見驗到?

食唔少

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]