• 瀏覽: 15,092
  • 回覆: 82
+7
引用:
原帖由 wkkenneth 於 2022-5-16 10:30 發表
香討磚家又話東鐵9卡過海會迫爆上唔到車架喎😂
1. 現時無羅湖&落馬洲站, 如果正常, 一定會差好遠
2. 疫情下, 仲有D人WFH, 街都少人咗, 你睇下九巴班次先
3. 屯馬線開通, 唔只係興奮, 過海方法, 由大部份九龍塘轉, 分散晒
有D係鑽石山轉又得, 而家仲可以直達金鐘

港鐵東鐵線過海段首個工作日,
港鐵表示截至今早11時,會展站共有超過12400名乘客人次出入,紅磡站有34300人次,而金鐘站則有49500人次出入🧜‍♀️

附件

Screenshot_20220516-134623_Samsung Internet.jpg(125.74 KB)

Screenshot_20220516-134623_Samsung Internet.jpg

8點7左右有一班由大埔墟去金鐘。以前開車前3分鐘上車仲有位坐,依家12分鐘前已經有人排隊!

原來都咁多人要坐東鐵線過來香港這邊工作噃🤔

引用:
原帖由 山下外圍的裙 於 2022-5-16 12:46 發表
今日金鍾站人流係多左
金鐘係轉車站, 你影月台先有用, 你影出閘? 九龍塘都無咩人出閘, 但月台就勁多人
再講, 今朝係指幾點 6點又係今朝, 9點又係今朝
你話銅鑼灣今朝無人, 但影住6點, 咁梗係人少啦

引用:
原帖由 得閒看看 於 2022-5-16 13:52 發表
8點7左右有一班由大埔墟去金鐘。以前開車前3分鐘上車仲有位坐,依家12分鐘前已經有人排隊!
公平D,拆曬D位,一齊由上水,企到金鐘。載客量倍增,地鐵又贏......

遲啲通左關,大陸人都一齊企到金鐘,咁就真公平,無歧視.....

.

引用:
原帖由 粉色忘憂草 於 2022-5-16 13:49 發表
港鐵東鐵線過海段首個工作日,
港鐵表示截至今早11時,會展站共有超過12400名乘客人次出入,紅磡站有34300人次,而金鐘站則有49500人次出入🧜‍♀️
增加載客量

附件

Screenshot_20220516-143319_Chrome.jpg(170.78 KB)

擠擁就鬧規劃失當,
唔擠擁就鬧大白象,
而家無鬧,算點?
呢個黑記新入行?

未夠,全港所有公共交通工具拆晒啲位就最公平。

引用:
原帖由 wkkenneth 於 2022-5-16 10:30 發表
香討磚家又話東鐵9卡過海會迫爆上唔到車架喎😂
今朝繁忙時間8點,一嘢上到車,人唔多

奉勸女士唔好著成咁搭東鐵!

曬氣啦,狗鐵見你班奴隸唔洗迫人
之後就會減番班次

今日岩岩開波先多幾部車試水炸

引用:
原帖由 暴龍隊員 於 2022-5-16 14:35 發表

增加載客量
條女後面果位搖到當場射精呀

引用:
原帖由 得閒看看 於 2022-5-16 15:04 發表
奉勸女士唔好著成咁搭東鐵!
增加載客量

附件

Screenshot_20220516-143319_Chrome.jpg(170.78 KB)

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]