• 瀏覽: 2,424
  • 回覆: 12
+3
歐洲理事會主席米歇爾(Charles Michel)5月9日突訪唯一仍在烏克蘭手中的港口大城敖德薩(Odessa),媒體廣泛報道他如何中斷會議,逃避俄軍導彈攻

一早支持中國嘅一帶一路 提早完善這一帶一路 
今日由中國出面 就解決大部份問題啦!
歐豬尾狗 永遠害人不淺 卻將責任推卸比人 可恥至極....

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/國際分析/770080/烏克蘭-海上人道走廊-歐烏團結車道能解全球糧食危機嗎

要求俄佬解封港口,歐盟有甚麼條件與俄佬對等交換先。面對歐盟制裁,俄佬反制就一定㗎喇,睇吓雙方有無可能傾得埋欄啦

西方國家就係咁;「係唔係都叫出聲, 又話要人聽佢話、又要製裁呢個、制裁嗰個!」
但係永遠唔會考慮,自己做唔做得到。

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2022-5-15 12:31 發表
要求俄佬解封港口,歐盟有甚麼條件與俄佬對等交換先。面對歐盟制裁,俄佬反制就一定㗎喇,睇吓雙方有無可能傾得埋欄啦
歐盟不斷供應武器比烏克蘭同俄國打…然後叫俄國放條生路比歐盟行但佢哋就制裁同充公俄國資產同私人財產點傾

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-5-16 13:50 發表

歐盟不斷供應武器比烏克蘭同俄國打…然後叫俄國放條生路比歐盟行但佢哋就制裁同充公俄國資產同私人財產點傾
x 2
都忽忽地

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2022-5-16 13:53 發表

x 2
都忽忽地
現代要咁……

烏克蘭打緊仗, 今日唔知明日事, 糧食雖然因為運輸出唔到口, 但留响烏克蘭, 第二日, 可能要黎救命.........
歐洲果D國家, 就唔好吼住人地果D 糧食啦...............

運去西歐分發,明搶,窮國更無啖好食。

歐、美已經盜竊烏克蘭人口糧,講得冠冕堂皇之話。

西方的尾國才是全球產糧大國,
但尾國出名無恥下流,
寧將糧食倒大海都不賣比缺糧國家。
尾國才是全球缺糧主要原因。

引用:
原帖由 火腿美人回來了 於 2022-5-16 14:08 發表
烏克蘭打緊仗, 今日唔知明日事, 糧食雖然因為運輸出唔到口, 但留响烏克蘭, 第二日, 可能要黎救命.........
歐洲果D國家, 就唔好吼住人地果D 糧食啦...............
佢地不斷推烏克蘭人去死,烏克蘭將來不需要糧食

引用:
原帖由 laws168168 於 2022-5-16 15:09 發表
西方的尾國才是全球產糧大國,
但尾國出名無恥下流,
寧將糧食倒大海都不賣比缺糧國家。
尾國才是全球缺糧主要原因。
尾國有一個好偉大的借口,要控制世界糧食價格,避免世界糧食價格崩潰,所以就算餓死第三世界的人,都要倒糧食落海

中國出面至傻,歐美陰謀。

主題標籤 #烏克蘭
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]