• 瀏覽: 2,362
  • 回覆: 25
+2
七國集團(G7)外交部長5月14日發表聯合聲明稱,俄烏戰爭正在引發全球糧食和能源危機,威脅貧窮國家,需要採取緊急措施以避免俄羅斯阻止糧食貨物離

世界糧食短缺 歸根究底係老尾在全世界每一角落撩事鬥非 離間國與國之間 令戰火頻生 經濟戰 武器戰 無日無之 無恥嘅民豬國也隨狗主聞風起舞 破壞世界和平
所以 老尾一日唔死 世界只會更混亂 更衰退 

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/770297/g7外長稱俄烏衝突引發全球糧食和能源危機

俄烏大戰咪就係G7拱火而成囉! 而家G7自食後果真係報應不爽!!!

柒國繼續比多d武器烏克蘭就嚟屎都無得食

俄烏戰爭早日平息,對俄制裁盡快撤消是唯一解決之道

乜你地無預計到?香討師兄都估計到啦。再打落去,你地國家窮人無飯食,無氣用先。到時內亂,殺人放火既事日日發生。。。係班政客好似唔關自己事咁,日日吹,食花生

G7個G寫入啲變成67

老尾唔搞單邊主義,今曰世界和平好多

引用:
原帖由 apple1217 於 2022-5-15 11:16 發表
七國集團(G7)外交部長5月14日發表聯合聲明稱,俄烏戰爭正在引發全球糧食和能源危機,威脅貧窮國家,需要採取緊急措施以避免俄羅斯阻止糧食貨物離

北約東擴引至俄烏沖突就真

豬瘟7友

咁仲唔叫烏克蘭投降? 

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2022-5-15 12:34 發表
乜你地無預計到?香討師兄都估計到啦。再打落去,你地國家窮人無飯食,無氣用先。到時內亂,殺人放火既事日日發生。。。係班政客好似唔關自己事咁,日日吹,食花生
受苦只係平民百姓,權貴話之你死

引用:
政棍貪腐懶理窮民

引用:
原帖由 apple1217 於 2022-5-15 11:16 發表

豬7外交部長張相,點解冇布冧啃?
文宣時時話烏軍打贏咗俄軍,應該好快打完,點會引發危機?

柒國集團(G柒)稱咁叉多危機!咁老美又可以大攪顏革命;又可以大撈番筆!

引用:
政客只理選票。當選之後就為金主服務,理鳩你班蟻民。

主題標籤 #俄羅斯
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]