• 瀏覽: 23,140
  • 回覆: 268
+3
引用:
原帖由 sng850 於 2022-5-15 11:05 發表
美國紐約州水牛城一間超巿上周六(14日)下午發生槍擊,至少10人死亡,另有3人受傷,其中2人性命垂危。當地警方已拘捕疑犯金德倫(Payton Gendron)。警方封鎖現場調查,開槍動機疑涉及種族主義。

現場距離巿中心約5公里,位於非裔社區。當地官員表示,槍手以迷彩軍裝打扮走進超巿,以步槍亂槍掃射。警方相信他在網上預告行兇,並直播犯案過程。

兩名20歲的目擊者在停車場目擊槍手走出超巿,指槍手是 ...
槍擊殺人係美國日常生活既一部份
一星期最少發生兩三次
就好似香港塞車咁平常
所以無咩特別而值得報道

呢d民族係咁,
唔殺人唔安樂

生活習慣娛樂一部分,
唔瓜你好彩

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-5-15 11:46 發表

美國依家日日新冠病毒都死千幾人10條命算甚麽
吊佢老美死100萬低端人口,可以減低1%通漲。

引用:
原帖由 sng850 於 2022-5-15 11:05 發表
美國紐約州水牛城一間超巿上周六(14日)下午發生槍擊,至少10人死亡,另有3人受傷,其中2人性命垂危。當地警方已拘捕疑犯金德倫(Payton Gendron)。警方封鎖現場調查,開槍動機疑涉及種族主義。

現場距離巿中心約5公里,位於非裔社區。當地官員表示,槍手以迷彩軍裝打扮走進超巿,以步槍亂槍掃射。警方相信他在網上預告行兇,並直播犯案過程。

兩名20歲的目擊者在停車場目擊槍手走出超巿,指槍手是 ...
啲賤黑暴話香港先係鬼地方🤭🤭 蠢黃又信🤭🤭

美國一日唔全面禁槍,槍戰祇會越來越猖獗,但禁槍又損害極少數武器生產商集團利益。

美國人民要阻止呢D慘劇發生,就要向呢班極少數利益者開槍,徹底剷除呢班垃圾同佢地家人。

全世界最安全的國家 ~ 漂亮國

美國槍會會唔會走出嚟講:「如果人人都帶槍去超市,哩啲事就吾會發生..」

超市職員睇黎都要持槍先掂

殺人的,自由

死好少人啫,大驚小怪

引用:
原帖由 tamadabi 於 2022-5-15 13:18 發表
因為槍手係白人所以先會作出拘捕

吊你如果係其他種族?

即場打到蜜蜂竇啦
百分百肯定啦!

引用:

RIP

引用:
原帖由 s336990 於 2022-5-15 11:15 發表
去超市買嘢都要預咗槍戰,甚至被殺
這是「尾國」「真一邦扮兩黨」的控制人民手法!隨街死人成慣例,死幾多人,人民都變得沒感覺,用以控制「異見聲」暗殺「真一邦扮兩黨的演員外的真反對聲」,你見佢「對付疫情」手法都是同樣的「人死得多,死多一兩個就不是新聞」的手法處理!
反對聲死於疫症,槍擊最自然的事了!你話對不對?

引用:
原帖由 抗毒果勇士 於 2022-5-15 11:30 發表
點解民煮大國人民成日都要殺人,
人民連生存自由都無埋?
美國話你有你既自由所以佢地就可以自由咩人囉!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]