• 瀏覽: 36,160
  • 回覆: 862
+11
引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2022-5-15 07:35 發表
政府在今個財政年度向香港永久性居民派發總共1萬元電子消費券,有議員聯同多個機構聯署,要求政府向非永久性居民派發消費券,以釋放「歡迎人才來港

正x街

貪得你果三幾千,其實廣納咗啲咩返嚟

引用:
原帖由 spike 於 2022-5-15 08:13 發表
非永久居民黎香港搶福利拎綜緩多 定 人才多d? 我覺得係前者囉! 無對香港付出過黎無耐就有錢派 有無咁著數呀!
年年假結識及家庭團聚落很多

大部份搶福利拎綜緩吧

我唔會再投票畀建制派

引用:
原帖由 chaolininin 於 2022-5-15 08:06 發表

你問下月入10萬的香港居民會唔會唔要?
月入廿萬你畀佢都要
個重要係議員話用呢樣嘢……廣納人才。

引用:
原帖由 montejo 於 2022-5-15 08:27 發表

其實你知唔知乜嘢叫假難民?乜嘢叫新來港人士?
https://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/酷刑聲請
引用:
筆者曾細看這類酷刑聲請的申訴理由,大同小異,均是聲稱在家鄉被政黨、恐怖分子、債主、地方惡霸之類迫害,而入稟狀更是似有一式一樣的格式,給人感覺疑似有集團式運作。
OK....係我睇錯...

引用:
原帖由 巴士巨額牛牛 於 2022-5-15 08:14 發表
諗出嚟嗰個都昂撚鳩!白鳩痴!
有18個巳背書話自己係白痴!

邊18議員,開名啦,認住佢地,一定唔選

唔該D議員做實事,唔好建議D唔等駛既嘢

立法會議員孫東、嚴剛、張欣宇、吳傑莊、劉智鵬、李浩然、林筱魯、陳月明、邱達根、陳紹雄、譚岳衡、梁美芬、林智遠、容海恩、黎棟國、陳沛良、江玉歡以及洪雯,聯同香港新方向、香港優才及專才協會、香港華菁會等32個組織,向候任特首李家超發表聯署信

大家記住呢啲人   唔好再投票畀佢哋

引用:
原帖由 auceo 於 2022-5-15 08:22 發表

同樣咁點解仲派消費卷比已離港的藍人?
黑妓報導黃人離港,無報過藍人喎!

要唔要向工人姐姐派埋?

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2022-5-15 07:35 發表
政府在今個財政年度向香港永久性居民派發總共1萬元電子消費券,有議員聯同多個機構聯署,要求政府向非永久性居民派發消費券,以釋放「歡迎人才來港

班議員分唔分得到……
新來港人士係唔完全等同人才?

香港入境處已經有幾種輸入專才移民簽證計劃,當中本身已經好多限制,有心人先會申請,同有冇錢派係兩會事!

引用:
原帖由 Boris2600 於 2022-5-15 08:16 發表

記住這18議員,會唔會同外國有聯繫,唔畀消費卷會唔會唱衰香港!
移民外面果班多數有份啦

係假結婚及家庭團聚落來香港未住滿七年的人

引用:
原帖由 1q2w3e4r5t 於 2022-5-15 08:30 發表

https://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/酷刑聲請
你仲未知自己衰乜?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]