• 瀏覽: 3,968
  • 回覆: 37
+6
引用:
原帖由 andy1958_1 於 2022-5-15 07:02 發表
烏克蘭南部馬里烏波爾亞速鋼鐵廠仍有烏克蘭士兵被困,其家屬呼籲國家主席習近平協助拯救烏軍。

一批烏克蘭士兵家屬在首都基輔召開記者會,其中一名士兵父親表示,他們可以請求幫助的人,世上只剩一位,就是中國領導人,認為習近平對俄羅斯,以至總統普京有很大影響力,希望習近平介入,採取必要措施協助士兵撤離。

亦有家屬認為,只有作為普京經濟夥伴的習近平才能向普京施壓,懇請習近平彰顯大愛和智慧,協助營救烏 ...
俾人圍到死死都不很投降
仲要烏高層出面向外界求助
表明鐵廠隱瞞很多不可告人的秘密

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2022-5-15 07:02 發表
烏克蘭南部馬里烏波爾亞速鋼鐵廠仍有烏克蘭士兵被困,其家屬呼籲國家主席習近平協助拯救烏軍。

一批烏克蘭士兵家屬在首都基輔召開記者會,其中一名士兵父親表示,他們可以請求幫助的人,世上只剩一位,就是中國領導人,認為習近平對俄羅斯,以至總統普京有很大影響力,希望習近平介入,採取必要措施協助士兵撤離。

亦有家屬認為,只有作為普京經濟夥伴的習近平才能向普京施壓,懇請習近平彰顯大愛和智慧,協助營救烏 ...
其實佢地肯投降就乜事都無,亦唔需要人幫。

多撚餘

引用:
原帖由 gakoduck 於 2022-5-15 07:50 發表
趴趴走老母翻版
X2 手法太明顯嘞!
唔想佢哋犧牲,點解唔係呼籲佢哋投降,反而拉中國落水?
兩國戰爭,圍困咗敵方軍隊,要放咗佢哋,等佢哋去其它地方又同自己打過?
咁場仗要打到幾時?
老尾之白癡技倆!

引用:

直接叫入面嘅人出來投降咪完事囉,整色整水都冇用架,我都想拜登叫班戲子收皮,毒媒可否幫忙下。

中國可以送幾匹白布俾烏軍投降用, 亦可安排地方俾俄烏和談 

………他們可以請求幫助的人,世上只剩一位,就是中國領導人,認為習近平對俄羅斯,以至總統普京有很大影響力,希望習近平介入,採取必要措施協助士兵撤離。………

世上如真係只剩一人可以幫助的話,嗰個係拜山唔係習總!背後推手唔停成件事點會停!

邊有咁嘅家屬,文宣嚟啫

等我搞個鋼鐵廠烏軍關注組。歡迎捐獻。

投降就可以唔駛被困囉,喺他們自尋死路啫

投降不就解決了嗎?

引用:

烏克蘭人有物資格叫習近平去幫佢地,
舊屎係佢地個總統攪出黎. 叫返佢地個總統攪返掂佢.

引用:

最直接唔係求普京或者有份參與既瀨屎登咩?

投降咪得囉!

奇怪點解在最危急時刻會唸起一個西方眼中喞超級獨裁者打救,都唔叫世界警察首領拜登出手呢?莫非終於知道根本幕後策劃戰爭之人就係美國?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]