• 瀏覽: 15,356
  • 回覆: 115
+13
引用:
原帖由 織菊妨基 於 2022-5-15 10:10 發表

清瘟膠囊係針對病徵,千金藤素係針對病毒,請理解咗先
兩隻溝埋咪勁過賴尿牛丸囉

引用:
原帖由 夢膠膠 於 2022-5-15 11:33 發表

新聞唔係睇完就當真㗎,要用腦去分析,雖然冇咗毒果,不過仲有好多媒體鍾意作新聞,就好似你提供啲新聞咁,會用中國大力發展中藥,推廣清瘟,不過一直都只係話可以舒緩病徵,至少話可以防新冠嘅,好多都係新聞佬老作,至少食中藥傷腎傷肝,西藥都一樣,不過班推銷員專家唔會講啫
同意。所以香港人唔係咁信內地官媒。

引用:
原帖由 冷漠的香港人 於 2022-5-15 06:42 發表
中國科學家發現一種現有的藥可治療新冠病毒。

《科技日報》報道,這款藥由北京化工大學團隊發現,團隊表示篩選了幾千種已上市的藥物,發現千金藤素是最有效的,而日本及美國的團隊亦有相關實驗證明它的優良性。

專利說明書顯示,千金藤素抑制新冠病毒複製的倍數超過一萬五千倍,即是指很少量的千金藤素就能阻止新冠病毒擴增和傳播。

另外有美國學者早前在《科學》期刊發表論文指,千金藤素的數據突出,優於已 ...
希望唔洗再要人打針

引用:
原帖由 tradewindrider 於 2022-5-15 11:58 發表

有無暗示就睇唔到
你逢貼必膠就幾明顯
你講得啱。

引用:
原帖由 得閒看看 於 2022-5-15 07:43 發表
即係暗示清瘟膠囊唔掂?
直頭衰咗,所以sell另一款了

中華醫學世界一

引用:
原帖由 得閒看看 於 2022-5-15 07:43 發表
即係暗示清瘟膠囊唔掂?
清冠一號掂唔掂啊?

係就好囉!

疫情快完了

引用:
原帖由 得閒看看 於 2022-5-15 10:07 發表
的確係好消息,希望唔好兩年之後又出嚟澄清只係民間傳說喇!
清冠一號南波萬啊!

引用:
原帖由 前插後抽 於 2022-5-15 09:28 發表
哦,之前吹板藍根,又蓮花清瘟,又疫苗幾勁,咪又係要將人民坐監式封城
黃色磚家一向吹必die最強

中招率!

提示: 違規內容已被屏蔽
黃絲嘅雙重標準,真係數之不盡。在第五波抗疫戰中,不少中成藥成疫搶手貨,而「藿香正氣片」亦為其中一款。近日有移民英國嘅黃絲,在當地頭暈身㷫,第一時間並非看西醫生,而是打算服食「藿香正氣片」解救。 
要知道要適應英國的天氣可不容易,該名黃絲日前在fb專頁「英國香港人生活交流區」發帖求助,話自己去咗英國後,好熱都出唔到汗,於是便問網民有無人食過「藿香正氣片」喇。不少網民揶揄「口裏說不,身體最誠實」,居然為保命「變節」服食中成藥!

http://www.takungpao.com.hk/hongkong/text/2022/0513/719345.html

都話佢地得把口喇!即是又証明西藥有貴有無叉用!都話中藥掂又價錢平喇!

洋蔥素,姜黃素,大把這種東西,唔係新聞了

引用:
原帖由 Barocc0122073 於 2022-5-15 10:23 發表

今時今日~封城係乜都未知封城係阻截傳播鏈~...等于你叫鷄帶鳩笠~
囗服藥係你瀬咗嘢既冶療藥~兩樣嘢呀~哥仔~..
嗰啲曱甴就係曱甴,完全無思考無邏輯,封城作用,舒緩病癥,抗病毒都未識分。佢意思係等於食咗幸福傷風素就唔會傷風,食感冒藥就唔會感冒,打咗新冠疫苗就唔會受感染。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]