• 瀏覽: 10,329
  • 回覆: 7
第五波用咗三千億,
庫存仲有九千億,
仲有得玩

星星之火 可以燎原,
咁樣開放處所,
預咗啦,
你地要錢唔要命,
食得就好食多d!

又唔知瓜幾多
阿彌陀佛!

引用:
原帖由 hhhhkkkk1 於 2022-5-15 10:56 發表

你知唔知點解先日叫人接種疫苗呀 ?  可以抵預重症呀 。
知,
e家要第4針添。

引用:
原帖由 hwwong 於 2022-5-15 15:06 發表

香港醫學專家話, 年底... 高風險人士需要接種第五針...即是, 差不多每年要接種...

希望中國醫學專家盡快研究成功及生產有效治療美國肺炎病毒的藥物, 到時... 人類就可以當係普通傷風感冒那樣對付美國肺炎病毒了... 這時候, 才是與病毒共存的最基本條件, 中國醫學及藥物專家要努力加油...
都係錢作怪姐
看國內,上海,深圳,廣州,有幾多人打針呀!
又唔見外資走
外資搵錢係長線,
反而成日確疹,搞到d員工上落不定,
公司冇人做野,長期係咁,咁就要走。

引用:
原帖由 hwwong 於 2022-5-15 15:06 發表

香港醫學專家話, 年底... 高風險人士需要接種第五針...即是, 差不多每年要接種...

希望中國醫學專家盡快研究成功及生產有效治療美國肺炎病毒的藥物, 到時... 人類就可以當係普通傷風感冒那樣對付美國肺炎病毒了... 這時候, 才是與病毒共存的最基本條件, 中國醫學及藥物專家要努力加油...
香港唔同內地,
人地,地方大,傳播封區,
事實證明可以控制,
香港人口密度高,地少,
聚集性高,兩個機組人員就九千億,
死亡九千⋯⋯,
教訓未完又重開處所,
上次二個人已經一鑊粥,
今次下下群組,叫番內地醫護人員落番嚟啦

引用:
原帖由 hwwong 於 2022-5-15 15:34 發表

好明顯... 林鄭民隻暗黃要大搞埋地雷, 想下屆特首沒有好日子過...
通關係一個好重要環節,
唔係一定市民回鄉而通關,
有很多人投資生意要處理,
兩地市民落嚟購物,帶動 經濟,
首衝各大商場財源,
現在只通機場,有幾多經濟收益?
有都係商業上往來,
民生,現在開處所,
都係塘水滾塘魚,有限帶動,
民生依然困住,
可惜又行錯棋,又爆第六,
呢d什麼經濟磚家,
財係邊度都未搞清楚!

引用:
原帖由 hwwong 於 2022-5-15 15:34 發表

好明顯... 林鄭民隻暗黃要大搞埋地雷, 想下屆特首沒有好日子過...
要明白,
內地係唔容許有疫症,
妄想d講,係關乎國家安全問題,
所以香港靠打針以為可以通關?
係唔得架,呢支唔係防疫針,
一樣可以中招入境,
大量市民入境,分佈全國,
後果嚴重,到時係國難,
外敵又剩人之危,
內憂外患,國家危險!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]