• 瀏覽: 10,337
  • 回覆: 67
引用:
原帖由 hwwong 於 2022-5-15 15:34 發表

好明顯... 林鄭民隻暗黃要大搞埋地雷, 想下屆特首沒有好日子過...
通關係一個好重要環節,
唔係一定市民回鄉而通關,
有很多人投資生意要處理,
兩地市民落嚟購物,帶動 經濟,
首衝各大商場財源,
現在只通機場,有幾多經濟收益?
有都係商業上往來,
民生,現在開處所,
都係塘水滾塘魚,有限帶動,
民生依然困住,
可惜又行錯棋,又爆第六,
呢d什麼經濟磚家,
財係邊度都未搞清楚!

引用:
原帖由 st105 於 2022-5-15 16:04 發表
第六波我就唔信喇。 全港四百萬人已經中過,有哂自然免疫。 

計我話,現在應該大家除哂口罩,由身體免疫系統去打瓜隻菌。
病毒會變種 中過都可以再中

引用:
原帖由 sunday8999 於 2022-5-15 16:07 發表

病毒會變種 中過都可以再中
流感每年都唔同。人唧免疫系統係用嚟打瓜西菌。長期帶著口罩,咁咪即係廢左人類嘅免疫系統。

引用:
原帖由 hwwong 於 2022-5-15 15:34 發表

好明顯... 林鄭民隻暗黃要大搞埋地雷, 想下屆特首沒有好日子過...
要明白,
內地係唔容許有疫症,
妄想d講,係關乎國家安全問題,
所以香港靠打針以為可以通關?
係唔得架,呢支唔係防疫針,
一樣可以中招入境,
大量市民入境,分佈全國,
後果嚴重,到時係國難,
外敵又剩人之危,
內憂外患,國家危險!

咁L快。。淋鄭話關人L樹

點解梁子超意見相反?我們小市民突竟要信邊個專家?

引用:
原帖由 st105 於 2022-5-15 16:13 發表

流感每年都唔同。人唧免疫系統係用嚟打瓜西菌。長期帶著口罩,咁咪即係廢左人類嘅免疫系統。
正是
而家小朋友成日留在家,戴住口罩,少接觸病毒
免疫力較差,一有病,就可能好嚴重

引用:
原帖由 st105 於 2022-5-15 16:13 發表

所以清零是最好.
清零後, 人類可以隨意吸普通流感病毒, 同時不被新冠/長新冠/mrna心肌炎所害.

唔變種都唔驚爆嘅

香港専家不是已經大半香港人染疫了嗎,群體免疫呢,
即是打了針,確診康復後仍然沒用,香港污水病毒量高,
那麽疫情最高的外國等地四處都是病毒污水嗎

引用:
原帖由 shcheuk 於 2022-5-15 17:11 發表
香港専家不是已經大半香港人染疫了嗎,群體免疫呢,
即是打了針,確診康復後仍然沒用,香港污水病毒量高,
那麽疫情最高的外國等地四處都是病毒污水嗎
香港磚家, 一時吹群體免疫力, 一時催人無限打針.

如果真有免疫, 又洗乜打咁多針.

李呃人.

兩星期後唔爆第六波,梁卓偉係咪切佢條賓周出嚟?

呢隻大曱甴不斷叫香港共泉
又話400萬人中招又話要比外國人吾係隔離

唔爆佢好撚衰,好多人等緊wfh.

引用:
原帖由 心慌慌 於 2022-5-15 16:27 發表
點解梁子超意見相反?我們小市民突竟要信邊個專家?
呢個令小弟諗起陳奕迅o既一首舊歌"專家話":
https://www.joox.com/hk/single/Vzv06aXTSxeNXA8EUIFKxQ==

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]