• 瀏覽: 10,225
  • 回覆: 77
  • 追帖: 1
個個磚家講既都唔同

市民聽邊個磚家意見好呀?

我預計會有8字波

引用:
原帖由 wsvchuen 於 2022-5-15 00:04 發表
又可以停課wfh
感冒黎姐,d師奶話又無敵左喇

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2022/5/15 12:53 發表

乜你最壞最大鑊嘅都經歷過咩?
咁你同你家人有無重症入院?你家人有邊個因為染疫而死亡?
爆咪爆咯?咁第六波就由你同你家人去染疫享受下死亡嘅滋味又如何呢?
唔該你講嘢前就諗下別人感受先啦,又嚟第六波,亦會有好多人會因為染疫而重症入院,亦有好多人會因而死去,想一想如果病重辛苦受折磨甚至死去嘅係你嘅至親,你是否好高興地迎接呢一波呢!
爆咪爆咯,爆梗㗎啦。個口罩令都未完善 利申 高危行業

引用:
原帖由 acc1368 於 2022-5-15 18:41 發表

爆咪爆咯,爆梗㗎啦。個口罩令都未完善 利申 高危行業
咁我咪祝你同你全家染疫,重要係全家都重症無得入院醫治,慢慢俾病毒折磨至死囉。
相信你會好高興我對你的祝福啦,你同你全家都可以享受爆疫後病毒給你的樂趣,不過你唔駛多謝我呀,我就絕對唔會認為爆疫係一件好事囉。
你既然咁無所謂,爆疫要病重至死嘅,就當然係由你去承受啦。

專家們不如慳返d口水,去幫手做疫苗做藥啦!講親既又無建設性

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2022/5/15 19:36 發表

咁我咪祝你同你全家染疫,重要係全家都重症無得入院醫治,慢慢俾病毒折磨至死囉。
相信你會好高興我對你的祝福啦,你同你全家都可以享受爆疫後病毒給你的樂趣,不過你唔駛多謝我呀,我就絕對唔會認為爆疫係一件好事囉。
你既然咁無所謂,爆疫要病重至死嘅,就當然係由你去承受啦。
我夠想唔爆啦,政府肯完善口罩令咪唔會爆囉

引用:
原帖由 acc1368 於 2022-5-15 20:11 發表

口罩都係其次, 堂食先係重點。今日觀塘又多一間私房菜爆鑊, 堂食短時間內已經爆左三單, 足以證明堂食只可收緊, 絕對不能放寬。

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022/5/15 20:22 發表

口罩都係其次, 堂食先係重點。今日觀塘又多一間私房菜爆鑊, 堂食短時間內已經爆左三單, 足以證明堂食只可收緊, 絕對不能放寬。
堂食打哂針咪又爆
証明安心出行同打疫苗作用唔大

鳩up真容易

引用:
原帖由 acc1368 於 2022-5-15 20:11 發表

你唔想爆,但就話爆咪爆囉,咁你都好矛盾囉。
即係話,連你自己都唔會堅持盡量避免爆疫,咁你又點要求政府去做好防疫,避免爆疫呀。
到時政府即使肯做嚴厲嘅防疫措施去阻止爆疫,但一旦影響到你嘅生活,你咪又係會話「爆咪爆囉」,去學人玩與病毒共存呀嘛。

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2022/5/15 20:38 發表

你唔想爆,但就話爆咪爆囉,咁你都好矛盾囉。
即係話,連你自己都唔會堅持盡量避免爆疫,咁你又點要求政府去做好防疫,避免爆疫呀。
到時政府即使肯做嚴厲嘅防疫措施去阻止爆疫,但一旦影響到你嘅生活,你咪又係會話「爆咪爆囉」,去學人玩與病毒共存呀嘛。
係無奈,因為明知爆硬,避免爆疫最簡單方法咪就係休業避疫囉
肯完善口罩令,中咗都無話可說

引用:
原帖由 acc1368 於 2022-5-15 20:24 發表

堂食打哂針咪又爆
証明安心出行同打疫苗作用唔大
所以唯有禁堂食先係最實際。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]