• 瀏覽: 27,026
  • 回覆: 452
  • 追帖: 2
+20
引用:
原帖由 1q2w3e4r5t 於 2022-5-14 21:01 發表
垃圾Q....完全無用。中國一直呼籲和平解決。已經做左。
身陷險境都掛住拉中國落水,臨死都要害人!
你唔企圖拉中國落水,整死中國,我都唔想講以下呢句....

[呢班人歹毒心腸,死有餘辜!]
==========
之前明顯就係受美國指使針對中國,
烏克蘭政府又從中作梗,馬達西奇收歸國有,中企股份慘遭充公
原文網址:https://kknews.cc/world/g46vbel.ht ...
x2

而家搵班「家屬」求習大,遲唔遲d呀?抑或想借勢拉中國落水?

戰場上,受傷士兵只有撤退或投降兩條路,佢地投降就可以得到俄軍救治,點解要習大出面幫烏軍撤退?

烏狗打仗想人幫就應該叫北約幫!

應該叫澤連斯基和俄國進行和談嗎,同時叫拜登不要繼續促進戰爭。

引用:
原帖由 u_77543 於 2022-5-14 20:54 發表
叫美國投降,放人🤣🤣🤣
美國係唔會投降,但係都冇諗過贏, 最緊要戰爭繼續、世界繼續有爭拗混亂,美國就可以賣軍火賺錢、 繼續扮演世界警察、 繼續喺世界各地有軍事基地收保護費…………

呢啲就係美國想要嘅嘢!

引用:
原帖由 啱啱好 於 2022-5-14 21:17 發表
金融版成日有幾只嘢話大6已經崩潰,仲點9人啊

嗰幾只輸到傻9咗~

引用:
原帖由 green2016 於 2022-5-14 20:51 發表
一批被困烏克蘭南部馬里烏波爾亞速鋼鐵廠士兵的親屬,呼籲中國國家主席習近平協助拯救烏克蘭軍隊。 6名烏克蘭士兵的妻子或父親,在基輔召開記者會。有家屬說,世界上只餘下一個人他們可以請求,就是中國領導人,認為中國對俄羅斯或者總統普京,有很大影響力,呼籲習近平介入,採取必要措施,協助撤離被困的士兵。 烏克蘭...

世界第二點會輸
肯定係假新聞

睇嚟老尾用核彈炸咗間鋼鈇廠
都唔比裹面D人做俄佬戰俘
因為會影響全局

引用:
原帖由 green2016 於 2022-5-14 20:51 發表
一批被困烏克蘭南部馬里烏波爾亞速鋼鐵廠士兵的親屬,呼籲中國國家主席習近平協助拯救烏克蘭軍隊。 6名烏克蘭士兵的妻子或父親,在基輔召開記者會。有家屬說,世界上只餘下一個人他們可以請求,就是中國領導人,認為中國對俄羅斯或者總統普京,有很大影響力,呼籲習近平介入,採取必要措施,協助撤離被困的士兵。 烏克蘭...

大家記唔記得
有事叫警察, 冇事叫黑警這句話?

引用:
原帖由 denniscwip 於 2022-5-14 21:13 發表
有無攪錯呀?!美國唔係幫烏反攻緊莫斯科咩?!做咩找中國?!

叫美國同歐盟撤關稅禁令制裁,加埋送部光刻機或者考慮吓。
系即刻交光刻機比大陸, 連設計圖, PROGRAM等等

關中國乜事?

做得軍人為國捐軀就預左, 搵敵人個最好朋友救, 系我寧願死.

好假

引用:
原帖由 pedro45 於 2022-5-14 21:16 發表

用道德綁架中國,意徒分化中俄。高明!
On9啦, 中國咪叫鋼鐵廠烏軍投降,減少傷亡,普京保證唔傷害平民同戰俘。

搵你老美出兵囉!

傳聞拜登個仔被困鐵廠內?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]