• 瀏覽: 29,478
  • 回覆: 452
+20
引用:
原帖由 1q2w3e4r5t 於 2022-5-14 21:01 發表
垃圾Q....完全無用。中國一直呼籲和平解決。已經做左。
身陷險境都掛住拉中國落水,臨死都要害人!
你唔企圖拉中國落水,整死中國,我都唔想講以下呢句....

[呢班人歹毒心腸,死有餘辜!]
==========
之前明顯就係受美國指使針對中國,
烏克蘭政府又從中作梗,馬達西奇收歸國有,中企股份慘遭充公
原文網址:https://kknews.cc/world/g46vbel.ht ...
士兵親屬 = 潘媽媽,好撚煩,自己闖嘅禍,諉過於人 !!

係咪叫老尾俾小丑投降最快最實際!

投降咪得囉!親屬直接呼籲佢地放低武器啦!

引用:
原帖由 sclee1209 於 2022-5-14 23:10 發表

係咪傳言中真係仲有大魚係裡面?
之前普京早就下令
話唔會大規模攻擊
要圍到一隻蒼蠅都飛唔到出黎
覺得奇怪,一間鐵廠有咁重要
要花咁多精力慢慢耗?
睇黎似係罋中捉鱉
而家似捉賊而唔係打仗

引用:
原帖由 green2016 於 2022-5-14 20:51 發表
一批被困烏克蘭南部馬里烏波爾亞速鋼鐵廠士兵的親屬,呼籲中國國家主席習近平協助拯救烏克蘭軍隊。 6名烏克蘭士兵的妻子或父親,在基輔召開記者會。有家屬說,世界上只餘下一個人他們可以請求,就是中國領導人,認為中國對俄羅斯或者總統普京,有很大影響力,呼籲習近平介入,採取必要措施,協助撤離被困的士兵。 烏克蘭...

中國一向都不干涉外國內政,不要拖大陸落水,自己的事自己解決

引用:
原帖由 green2016 於 2022-5-14 20:51 發表
一批被困烏克蘭南部馬里烏波爾亞速鋼鐵廠士兵的親屬,呼籲中國國家主席習近平協助拯救烏克蘭軍隊。 6名烏克蘭士兵的妻子或父親,在基輔召開記者會。有家屬說,世界上只餘下一個人他們可以請求,就是中國領導人,認為中國對俄羅斯或者總統普京,有很大影響力,呼籲習近平介入,採取必要措施,協助撤離被困的士兵。 烏克蘭...

點解唔勸停戰或叫美國援救?
是對美國的不信任?
定圈套?

投降咪得囉,多Q餘

想拖中國落水

引用:
原帖由 hahawin@ 於 2022-5-14 23:13 發表
尾角乜廢成咁, 連烏烏人都唔信佢問咗登登未? 佢點答呀?
尾國去到邊衰到邊人所共知,冇一個曾經俾佢打救過嘅國家人民有好下場。尾國係軍火商治國,咁大家明啦。唔打仗,啲軍火用嚟打雀咩

引用:

舉手投降之事.做乜要他人代辦烏仔唔通學咗HK手足咁只識叫~DLLM

撩鬼攞命怪得了誰?

救平民都話合理.
救士兵, 同參戰有咩分別

引用:

俄羅斯可以拯救。
只要棄械投降就可以受到戰俘待遇,有糧食。可以活下來。

引用:
原帖由 kmh623000 於 2022-5-14 21:31 發表
點解唔呼籲拜登,士兵親屬講既野居然同各歐洲大國高層外長講野立場咁一致,呼籲一個完全無參與既國家主席,其他一直搞東搞西既又唔呼籲,真神奇
同嗰個叭叭走嘅潘太一樣,有台灣唔問,走嚟怪香港政府,可見背後有一定操作!

引用:
原帖由 songsong17 於 2022-5-14 21:47 發表

美國北約都是廢的...
美國係阿富罕徹軍,百幾個罕奸跟飛機跑,有D坐係飛機出面,起飛後跌落嚟,呢D就係美國給阿富罕堅如盤石的支持。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]